AN VANDERLINDEN

Charbon de Beringen

AN VANDERLINDEN       

Charbon de Beringen

An Vanderlinden heeft iets met steenkool. Geboren in Beringen in een mijnwerkersfamilie, kan dat haast niet anders.

Van steenkool die ze zelf uit de kolenwasserij van Beringen haalde, maakte An, Master in de beeldende kunst, haar eigen verf. Hiermee schilderde ze tijdelijk in het mooiste en grootste atelier dat ze zich kon inbeelden: de losvloer van de kolenwasserij.

Overdonderd door de ruimte, werd deze omgeveing naarmate de weken vorderden steeds zichtbaarder in haar schilderijen. Eerst was er de chaos, het stof, en de verleidelijk donkerte van de kolenwasserij. Toen vonden de vele trappen in het gebouw hun weg in haar werk, net als de sporen en de openstaande deuren. Het licht dat overal binnen dwarrelde, ging steeds feller schijnen.

Het resultaat zie je in de tentoonstelling CHARBON DE BERINGEN.

Alle dagen open van 14 tot 17 uur, behalve op vrijdag en zaterdag.

Toegang is gratis.

10 februari: ZOETE ZONDAG met gebak, koffie en kunstcontact.

 

Afspraak met kunst op 28 februari:

Met een kleine groep bezoeken we de tentoonstelling 'Charbon de Beringen' van An Vanderlinden. We beginnen met een korte interactieve inleiding waarbij de deelnemers kennismaken met het thema en met elkaar. Daarna bezoeken we de tentoonstelling en gaan we met elkaar in gesprek over de kunst die we zien. An Vanderlinden gaat zelf ook aanwezig zijn zodat we ook in dialoog kunnen gaan met de kunstenares zelf.

De vraag is niet ‘wat is kunst?’, maar wel ‘wat doet die kunst met mij?’. Nadien praten we nog na bij Whatz Hap, het gezellige café van Casino Beringen.

 

inschrijven kan via http://www.ccberingen.be/mvc/event.jsp?id=1617

 

AANRADERS

Volledig programma
Top