DE GROOTSTE CORONA RAAMEXPO

CC Beringen en de Beringse kunstacademies - Academie Woord, Muziek en Dans en Academie Beeldende Kunsten - roepen alle Beringenaren met een hart voor kunst op om ‘De Grootste Corona Raamexpo’ met minstens 1000 kunstwerken te realiseren.

 

“Zo breien we een vervolg aan het succesvolle initiatief ‘Kunst Achter Het Raam Beringen’ waarbij Beringenaren kunstwerken konden spotten achter de ramen van de lokale handels- en horecazaken. Met De Grootste Corona Raamexpo gaan we nog een stap verder en willen we via raamkunst de grootste openluchttentoonstelling realiseren. Op deze manier willen we ons straatbeeld opfleuren met kunst en lokaal creatief talent in de kijker zetten. Daarnaast ondersteunen we hiermee ook de vierde corona-uitdaging van Give A Day om De Grootste Kindertekeningenmuur te maken. Daarom ook een bijzondere oproep aan alle kinderen om hun tekenkunsten boven te halen”, legt schepen van Cultuur An Moons uit.

 

Virtuele vernissage

 

Bert Minten, directeur Academie Beringen: “Ook podiumkunsten krijgen een plaats in deze raamexpo. We dagen onze leerlingen uit om hun dans-, woord- of muziektalent te vertalen in een beeldend kunstwerk. Ik denk bijvoorbeeld aan een foto of filmpje van een toonmoment, een print van een compositie, een mooi vormgegeven tekst of gedicht of tekeningen van onze leerlingen Kunstenbad. We organiseren ook een unieke, virtuele vernissage om de raamexpo feestelijk te openen, opgeluisterd door een online toonmoment van onze leerlingen.”

 

“Ook vanuit je kot kan je van deze raamexpo genieten. Hiervoor vragen we de deelnemers om van hun raamkunst een foto te delen op sociale media met de vermelding van de straat waar je het werk kan bewonderen en de hashtags #kunstachtermijnraam en #instaberingen. Ook filmpjes van dans-, muziek- en theateracts zijn welkom. Deze foto’s en filmpjes komen op de Facebookpagina Kunst Achter Het Raam Beringen. Uit de virtuele raamexpo selecteren we trouwens 100 kunstwerken die we later exposeren in een ‘fysieke tentoonstelling’, aldus An Moons.  

 

Hoe kan je deelnemen?

  • Maak een kunstwerk en plaats dit achter het raam bij je thuis, op school of in een winkel of in je tuin, op je terras, aan je deur.

  • Maak hier een foto of filmpje van en post dit op sociale media met de straat waar het werk zich bevindt en de hashtags #kunstachtermijnraam en #instaberingen.

  • Ben je niet actief op sociale media? Je mag je foto of filmpje ook doorsturen naar cultuur@beringen.be en dan verspreiden wij het verder.

 

De Grootste Corona Raamexpo loopt van zaterdag 30 mei t.e.m. zondag 19 juli.

De feestelijke opening van deze (virtuele) raamexpo, met een live online toonmoment door leerlingen van de Academie Beringen, vindt plaats op zondag 14 juni om 11u.

 

De virtuele expo kan je bezichtigen via www.facebook.com/KunstachterhetraamBeringen/

AANRADERS

Volledig programma
Top