RASA

VERBINDING / WONDERKAMERS met kunst, naturalia en filosofie

In de natuur heeft alles een onderlinge samenhang en wij op onze beurt zijn verbonden met alles wat leeft. Zijn mensen ook natuur? Kan een bos de mens genezen? Hebben we verschillen nodig? Is het erg als spinnen uitsterven? Hebben olifanten vlinders nodig? Is een druppel een zee?

 

VERBINDING is een tentoonstelling met wonderkamers die vertrekt vanuit een holistische benadering en kunst, naturalia en ideeën van kunstenaars, filosofen en wetenschappers samenbrengt over mens, aarde, natuur.

 

VERBINDING wil kinderen aanwakkeren en inspireren om hun relatie met de natuur te onderzoeken. Al spelend worden zij aangemoedigd om nieuwe mogelijkheden te ontdekken over hoe zij anders kunnen omgaan met onze unieke planeet.

 

VERBINDING toont werk van:

 

Andy Goldsworthy (UK),  AnneMarie Maes (BE),  Bronwyn Katz (ZA), Gino Rizzi (IT/BE), Katleen Vinck (BE), Koen Vanmechelen (BE), Ledelle Moe (ZA), Lizan Freijsen (NL), Shaakira Jassat (ZA/NL), Stefaan van Biesen (BE), Thijs Van der Linden (BE) en Tinka Pittoors (BE)

 

VERBINDING bestaat uit twee kabinetten met kleine kunstwerken, video’s, naturalia en een ‘levende’ module met wandelende takken. Een reeks borden met vragen verspreid in de ruimte zetten aan tot filosoferen rond 7 focuspunten:

 

Wij zijn de aarde   •   Alles is verbonden met alles   •   De aarde is een wonder   •   Alles in de natuur is cyclisch   •   Hoe meer biodiversiteit, hoe sterker het leven   •   Het kleine zit in het grote en omgekeerd   •   Jij en wij

 

Met een ‘Brief aan de aarde’ spreken kinderen hun hoop en vragen uit voor de toekomst en verbinden ze zich met andere kinderen en organisaties die hun bezorgdheid omtrent de aarde delen.

VERBINDING is er voor kleine en grote mensen vanaf 9 jaar

VERBINDING reist rond seizoen 2020/ 2021

 

 

 

Concept en realisatie Gerd Dierckx & Rasa-team

Scenografie Katleen Vinck

Filosofie  Eef Cornelissen & Jelle De Schrijver

Gerd Dierckx │ gerd@rasa.be │Artistieke leiding

Danny van Rumste │ danny@rasa.be │ Technisch coördinator

Sofie Gregoor │ sofie@rasa.be │Assistent productie

Enkel open na afspraak op weekdagen.

Voor groepen wordt de tentoonstelling begeleid door professionele RASA-gidsen. Zij zijn artistiek geschoold en bedreven in ervaringsgericht samenwerken met de kinderen. (Kostprijs 2 euro / deelnemer)

 

AANRADERS

Volledig programma
Top