COLOURS IN THE SKY

COLOURS IN THE SKY: 77 artistieke vlaggen zullen wapperen in de lucht van juni tot en met augustus.

 

Seizoen 2020- 2021 was voor CC Beringen een periode met annuleringen, aanpassingen en verplaatsingen van geprogrammeerde activiteiten. Door de veiligheidsvoorschriften in het kader van de coronapandemie bleef het cultuurcentrum gesloten waardoor veel activiteiten niet konden doorgaan. Zo was het ook voor de tentoonstellingen in de galerij van Casino.

 

Om dit vreemde tentoonstellingsseizoen af te sluiten brengt CC Beringen kunst naar buiten, naar 23 locaties verdeeld over de stad, waar weinig hinder is van de heersende protocollen, nl. op vlaggen. Op de vlaggen met het logo van de stad worden afbeeldingen van kunstwerken gedrukt.

Voor dit project kwam er een samenwerking tot stand met de dienst Toerisme die een veilige fietsroute uitstippelt en met de dienst Communicatie die mee instaan voor de promotie, ontwerpen en de druk op de vlaggen.

 

Talloze kunstenaars bezorgden ontwerpen en gaven aan waarom hun ontwerp past binnen het thema hoe ze de toekomst zien na corona. Een selectie zal te zien zijn op de vlaggen die zullen wapperen in de Beringse wind van juni tot en met augustus. Grote namen doen mee, maar ook minder gekend talent zowel uit de ruime regio als plaatselijk.  

De fietsroute kent vele extra’s. Er zal zowel een gedrukte als een digitale versie van de fietsroute zijn. Door de QR-codes aan de verschillende locaties kan men meer info vinden over de kunstenaars. Dezelfde info is vanaf juni terug te vinden op de website van CC Beringen. Op zondag 20 juni nodigen we artiesten van allerlei slag uit om de fietsroute animo te geven en maken we ook een tussenstop aan de mijnkathedraal waar er een expo plaats vindt van Art 27.

 

 

Top