Theater De Toekomst

De jongen van de glasfabriek (volzet)

Donderdag 10 februari 2022 om 10.30 en 13.30 uur

 

Doelgroep: 4de , 5de en 6de leerjaar
Duur: 60 min.
Max. publiek: 175
Locatie: OC De Buiting

 

Toegang: 3
Genre: theater

 

Boris woont met zijn oma in een klein huisje op de heuvel. In het dorp, aan de voet van die heuvel, wonen alleen oude mensen. Boris is er het enige kind. Tenminste dat denkt iedereen want Boris speelt met zijn beste vriend Oscar vaak in de verlaten glasfabriek.
Oscar is geen gewone jongen, hij werkte honderd jaar geleden in de fabriek. Toch is Oscar geen stokoude man of een geest maar een jongen van vlees en bloed. Hoe dat zo komt daar heeft Boris geen verklaring voor. Wanneer oma te oud wordt om met Boris alleen op de heuvel te wonen, verhuizen ze naar de stad. Boris voelt er zich eenzaam want Oscar duikt nu nog maar zelden op in zijn leven.

Telkens wanneer Boris Oscar ontmoet, neemt hij hem mee naar de 21ste eeuw. Samen spelen ze dan de verhalen van Jackflame, de stripheld waar Boris grote fan van is. En heel soms krijgt Boris een glimp te zien van hoe Oscar honderd jaar geleden leefde...

‘De jongen van de glasfabriek’ vertelt een opgewekt en universeel verhaal van vandaag dat af en toe honderd jaar terug flitst. Van meet af aan word je er in meegesleept. We vertellen dat, in welke tijd je je ook bevindt, vriendschap altijd vriendschap is en een kind altijd een kind.
Dat een kind, waar ter wereld het zich ook bevindt, vaak de speelbal is van het lot. De ontzettende flexibiliteit die kinderen (maar moeten) hebben, weet schrijfster en actrice Reinhilde Van Driel op een speelse manier in de schoenen van volwassenen te schuiven.

Daarbij wordt ze in de voorstelling bijgestaan door straffe acteurs, Jonas Van Thielen of Rob Van der Auwera en Tom Voet. Eén ding is zeker, ze gaan met hun drieën zowel gensters slaan als ons een krop in de keel bezorgen!

 

Spel: Jonas Van Thielen of Rob Van der Auwera, Tom Voet en Reinhilde Van Driel

Tekst: Reinhilde Van Driel
muziek en coaching: Piet Slangen
techniek en vormgeving: Ruben Olownia        

Opgedragen aan Dirk De Keyzer (1964-2019) – Artistiek en zakelijk leider van Theater de Toekomst

 

 

Wanneer

DO 10/02/2022 om 10:30 uur

Prijs

3 euro

Top