FroeFroe

Odyssee, de lange weg naar huis

Dinsdag 19 april 2022 om 10.30 en 13.30 uur

 

Doelgroep: 6de leerjaar, 1ste , 2de en 3de jaar S.O. (ASO, TSO)
Duur: 80 min.
Max. publiek: 250
Locatie: Casino

Toegang: 3 / 4,5 euro
Genre: theater met poppen

 

Alles begint met een houten paard. Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. Velen stierven op het slagveld. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus.  Hij is spoorloos en zijn zoon en vrouw wachten op hem.
Samen met zijn moeder tuurt Telemachos elke avond hoopvol over de wijnrode zee. Maar zijn vader Odysseus, komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand. Op een dag is Telemachos het wachten moe. Hij besluit zijn vader te gaan zoeken.

Het verhaal van Odysseus, verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die reeds te lang wachten op zijn komst. De held, die wel een hele lange weg naar huis neemt en een boel heeft uit te leggen.

Een theatervoorstelling met 3 geniale poppenspelers, 3 supersonische dansmensen en 1 waanzinnige muzikante vol video, pop en actie naar de meest waanzinnigste queeste uit ons collectief geheugen.
Een nieuwe theatertekst voor jong publiek van Michael De Cock.
 

Theater Froe froe heeft een grote liefde voor het klassieke repertoire (Midzomernachtsdroom, Macbeth, Orfee, Labyrinth, Helena…).  Michael De cock is naast directeur van de KVS ook een gewaardeerd jeugdauteur. Hij houdt van de klassiekers. (In KVS liet hij de ganse Odyssee opvoeren.) Vliegen tot de hemel, (naar Ovidius) won een Zilveren Griffel, Veldslag om een hart (naar de Illias) werd bekroond met een Boekenleeuw. Een heerlijke klassieker.

Cast: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Jotka Bauwens, Danaé Bosman, Filip Peeters
Live muziek: Fien Van Der Aa  (coaching Hanne Torfs van "School is Cool" en "Fortress")
Techniek: Jo Heijens en Anton Van Haver
Tekst : Michael De Cock
Regie: Marc Maillard
Videocreatie: Gertjan Biasino
Poppen, kostuum en decor: Jan, Patrick, Marc Maillard, Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs en FroeFroe atelier.

Top