Het Gevolg

De knikkers van Qadir

Dinsdag 16 november 2021 om 13.30 uur

 

Doelgroep: 3de, 4de,  5de en 6de jaar SO (ASO en TSO)
Duur: nog niet gekend
Max. publiek: 200
Locatie: Casino

Toegang: 4,5 euro
Genre: theater

 

 

 

Vijf jaar geleden was Qadir Nadery drie maanden onderweg met zijn kinderen, die toen nog maar twee en vier jaar oud waren. Over de bergen en over de zee. Levensgevaarlijk, zonder dat ze wisten wat de volgende minuut hen zou brengen.

Nu vertelt hij zijn verhaal in HETGEVOLG.

 

Opgejaagd door bliksemschichten van noodlot en toeval nemen Qadir Nadery en onze Hartenspelers ons mee in het verbijsterend spoor van zijn leven.

Een meeslepende en hartverscheurende voorstelling, een verhaal over een exodus die het slechtste in de mens laat zien, maar tegelijk ook de onmetelijke kracht toont van de menselijke waardigheid. Een verhaal dat door iedereen moet gehoord en gezien worden.

 

Wie is deze vluchteling eigenlijk?

Hoe zag zijn leven er precies uit?

Waarom heeft hij zijn land verlaten?

Hoe voelt hij zich daarbij?

 

Basis voor deze voorstelling is het boek “De knikkers van Qadir” dat Qadir Nadery en Leo Bormans samen schreven. In een intensief en emotioneel schrijfproces vinden schrijver en vluchteling elkaar. “Alsof twee bliksemschichten elkaar troffen”, zegt Qadir hierover. Een Afghaans spreekwoord zegt dat er op dat moment een diamant ontstaat. En dat is het dan ook geworden: een ruwe diamant, een levensverhaal dat niemand onberoerd laat.

 

CREDITS:

Productie: HETGEVOLG in coproductie met Het Laatste Bedrijf

Tekst: Leo Bormans en Qadir Nadery

Spel: Qadir Nadery, Rita Goossens, Rita Scheyltjens, Karina Geerts, Ludo Van Laer, Dirk Van Bladel, Kizzy Van Laer, Agnes Beckx

Regie: Stefan Perceval

Live muziek: Kris Auwers

Kostuums: Mieke Vermeiren, Christel Van Wuytswinckel

Licht: Marcel Visser

Vormgeving: Ultima Thule

 

Voorstelling geproduceerd door HETGEVOLG in samenwerking met Uitgeverij Lannoo en de auteurs Leo Bormans en Qadir Nadery. De theatertekst is gebaseerd op het boek De knikkers van Qadir.

 

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

 

 

Wanneer

DI 16/11/2021 om 13:30 uur

Prijs

4,50 euro

Top