Luc Stevens Producties

Sterrelicht en appeltaart

Centraal in dit muziektheater … een appelboom met een bank. Stevig geworteld en een vertrouwd beeld in een prachtige tuin.  Plek van ontmoeting, symbool voor verbinding en groei. De boom toont zijn verschillende gedaanten op het ritme van de seizoenen. En de sfeer en emoties in het verhaal… zij deinen mee.

We stappen in het leven van een aantal figuren die verbonden zijn met het woonzorgcentrum: een verpleger, de directeur, de CRA-arts en haar twee kinderen, enkele bewoners en … vaste bezoeker Rosa. Ieder van hen met zijn eigen karakter, levensloop en problemen. Ook volgen we een aantal mensen in de buurt. Jong, oud, arm, rijk… ze voelen zich eenzaam, ieder op een eigen manier. Achter de vier muren.

Gelukkig is er Sterre, de kleindochter van Rosa. Zij heeft een groot plan. Ze wil in de buurt iets realiseren om de mensen dichter bij elkaar te brengen. Om zo de eenzaamheid te doorbreken. Ze wil het woonzorgcentrum waar ze stage loopt openstellen voor de buurt. Maar tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren. En, helaas, een onvoorziene wending.

Sterre kijkt toe, het is vreemd, niemand ziet haar. Maar je voelt haar verbindende kracht waardoor mensen niet opgeven, elkaar tegemoet komen en versterken. Sterre, onzichtbaar maar inspirerend. Net als de wortels van de appelboom. Zij geven leven, zorgen voor schone appels. En met wat geluk… voor appeltaart!

Een verhaal dat ontroert. Hard en pijnlijk actueel over eenzaamheid. Hoopvol en gezellig, over verbonden zijn en elkaar ontmoeten in warme buurten en open instellingen.   

Script, regie : Luc Stevens

Script, liedteksten, muziek: Stef Vanderbeken

Met een topcast! O.a. Celien Deloof, Ivan Pecnik, Nicky Langley, Brent Pannier

 

Een project in samenwerking met ELZ West-Limburg en Luc Stevens Producties.

 

ELZ West-Limburg organiseert voor haar netwerk (alle eerstelijnszorg- en hulpverleners, vrijwilligers en mantelzorgers werkzaam binnen zorg, welzijn en/of lokale besturen in de regio) 3 gratis voorstellingen op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 oktober. Meer info en inschrijven: https://eerstelijnszone.be/vorming-eenzaamheid of via west-limburg@eerste-lijn.be  

 

 

Wanneer

ZA 30/10/2021 om 20:15 uur - Laatste tickets

Prijs

ABO € 12 / RED € 13,50 / VVK € 15

AANRADERS

Volledig programma
Top