Beynelmilel

Dorpscinema

Dorpscinema

Dorpscinema is een concept waarbij we i.s.m. The Roxy Theatre op verschillende locaties in alle deelgemeenten een kleinschalige, gratis openlucht filmvertoning organiseren. Veelal op idyllische plekjes waarbij er een link is tussen de film en de locatie. Met Dorpscinema willen we de magie rond film nog dichter bij de mensen brengen en de Vlaamse film, debuterende Vlaamse regisseurs en wereldcinema in de kijker zetten. Net zoals The Roxy proberen we ook altijd 'dat ietsje meer' te brengen. Zo trachten we voor/na elke vertoonde film een gast uit te nodigen voor een inleiding of een Q&A na de film.

Timing

19.30 uur: deuren open voor publiek
20.15 uur: Inleiding (o.v.)
20.45 uur: Start film met pauze
22.45 uur: einde

Praktisch + locatie

Voor elke locatie hebben we een gepaste film gekozen. Voor deze film trekken we naar Tervant. Waar precies laten we jullie nog weten...

(O.v. geldende maatregelen)
Gelieve goed op tijd aanwezig te zijn en rekening te houden met de instructies van de medewerkers. Gezien de omstandigheden blijft een mondmasker verplicht tot je begeleid bent aan je tafel of als je je verplaatst op het terrein. Eens je plaatsen zijn toegewezen en je knus zit mag en kan je het mondmasker afnemen. Als de film en eventuele nabespreking gedaan is, vragen we je vriendelijk het terrein te verlaten.
Er zijn geen tickets ter plaatse verkrijgbaar en moeten op voorhand gereserveerd worden.
Hou er rekening mee dat de filmvertoning eventueel geannuleerd wordt indien de huidige COVID-maatregelen wijzigen en indien de weersomstandigheden het niet toelaten om buiten een film te vertonen. Tickethouders worden bij een annulatie persoonlijk op de hoogte gebracht.

Film: Beynelmilel

Genre: Komedie/Drama
Duur: 106 minuten
Geregisseerd door: Muharrem Gulmez en Sirri Süreyya Önder
Met o.a. Cezmi Baskın, Özgü Namal en Umut Kurt

Zuid-Oost Turkije, 1982. Twee jaar na de militaire coup is de junta nog altijd aan de macht. Hun militaristische regels hebben een beklemmende impact op het dagelijks leven. Om te overleven vormt een aantal muzikanten een militaire band. De dochter van de bandleider, Gülendam, wordt echter verliefd op iemand uit een verzetsgroep en belandt in het verzet. Als de generaals van de junta naar de stad komen, bereiden zowel de militaire band als de verzetsgroep een warm onthaal voor.

Wanneer

VR 20/08/2021 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

AANRADERS

Volledig programma
Top