Dimitri Leue / Rataplan

vanbinnen BANG vanbuiten

Na het ‘Lortcher-syndroom’ en ‘De diepte van het Dal’ is dit het derde deel van het drieluik over de wondere wereld van de psyche.
Dementie en depressie vormden de vorige keren de achtergrond van een familiedrama. Nu is het een liefdesverhaal dat te kampen heeft met angsten en psychoses. 

Een operazangeres met smetvrees sluit zich op en een trippende regisseur wil alleen haar als Aïda. In een poging om haar te overtuigen om mee te spelen, worden ze verliefd op elkaar. Liefde wordt ingewikkeld als je miljoenen bacteriën ziet en dan pas de lippen of de vingers die ze dragen. Schoonheid is reinheid. Zuivere beelden en steriele kussen worden afgewisseld met rauwe lust en uitbrekende passie.

Teder verteltheater, sensuele beelden, oorstrelende muziek. Een monoloog met vier. Twee muzikanten, een operazangeres en een acteur.

Ontroerend soms hoe hij gemotiveerd op het veronderstelde personage inpraat zonder daarom het contact met zijn publiek te verliezen. Spiritueel en grappig hoe hij begrippen kan omschrijven en nuanceren. Nergens belerend, nooit opdringerig, sterk overtuigend door zijn opgaan in de woord- en vertelkunst met in de rug muziek en zang vanuit een prachtig ondersteunende bezieling. Een voorstelling die op een spetterende manier verwijst naar een lavende bron van theater. Om van te genieten. (Wouter Hillaert – De Standaard)

Dimitri Leue werkt voor deze voorstelling samen met sopraan Iris Hendrickx.
met de steun van Te Gek!?

Concept, tekst, spel: Dimitri Leue
Muziek: Puccini, Verdi, Bellini, Mascagni, Villa-Lobos & Antoon Offeciers
Livemuziek: Steven Taelman (piano), Nathan Wouters (contrabas) en Iris Hendrickx (zang)
Film: Anke Blondé
Kostuums: Barbara De Laere
Productie: Rataplan, met de steun van Te Gek!?

Wanneer

VR 13/10/2017 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

KASSA: € 17 / VVK: € 15 / RED: € 13,5 / ABO: € 12

AANRADERS

Volledig programma
Top