Marc Erkens + Film: Control + After Concert: Decades

Joy Division anders bekeken...

Eén mens, één piano… Meer is er niet nodig om u mee te nemen ‘achter’ de muziek. Marc Erkens – bekend van het Canvas-programma Culture Club op Canvas of als commentator tijdens de Koninging Elisabethwedstrijd piano – is de pianist-verteller van dienst. Muziek zit hem in het hoofd, het hart en de vingers.

Hij gaat ons een andere kijk geven op het leven van Ian Curtis, de band Joy Division en alles wat erna komt en dit aan de hand van de piano.
Heel het verhaal over de in Manchester opgerichte postpunkgroep en rocklegende Ian Curtis, bespeelt op de piano en met deskundige commentaar van Marc, een avond om als muziekkenner en –liefhebber niet snel te vergeten.

Na de enthousiaste lezing van Marc Erkens is er de film Control. Control, het speelfilmdebuut van fotograaf Anton Corbijn, volgt het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis van 1972 tot zijn vroegtijdige dood in mei 1980. De snelle roem van de post-punkband - een van de meest invloedrijke Britse bands aller tijden - zorgde voor een succesvolle Europese tournee en een buitenechtelijke affaire, maar Curtis kwam nooit los van geboortedorp Macclesfield. Dat de film er prachtig uitziet - het zwart-wit van cameraman Martin Ruhe is ongekend vitaal - was te verwachten. Verrassender is dat Corbijn zich een zorgvuldig verteller betoont, en een uitstekend acteursregisseur.  Control is gebaseerd op Deborah Curtis' boek Touching From a Distance uit 1996.

 

Om de avond af te sluiten is er na de film nog een optreden van Decades in Whatz Hap.
Meer info over Decades: https://www.facebook.com/decadesbelgium/

 

Timing:

19u30-20u30: lezing Marc Erkens

20u30-22u30: Film: Control

22u30-23u30: Decades – coverband

 

Wanneer

DO 04/04/2019 om 19:00 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

VVK: € 10 / Reductie: € 9 / Ticketweek: € 9,5 / Abo: € 8 / Kassa: € 12

AANRADERS

Volledig programma
Top