Theater FroeFroe

UNDRWRLD

Doelgroep: 5de en 6de leerjaar, 1ste, 2de, 3de, 4de jaar S.O. (A.S.O. + T.S.O.)

“Het pad naar een vrouwenhart is een snelweg, je moet alleen gas durven geven. Doorvlammen is het motto van de moderne Romeo, plankgas zal het worden.”

 

Van op zijn onwankelbare, zwart geblakerde, troon loert Koning Dood al eeuwen naar het leven. Het gras is er groener en de meisjes zijn er zoveel frisser. Niets menselijks is de Koning vreemd en ook hij wil wel eens van een nieuwe liefde proeven.

 

Hij stuurt zijn trouwe blinde veerman Charon, erop uit om de mooie Euridice uit haar leven te schaken.

 

Orfee, het knullige maar zeer muzikale, vriendje van Euridice, wil zijn lief niet opgeven en reist haar na in het dodenrijk. Maar Hades steekt hier een stokje voor. Hij alleen bepaalt wie sterft of wie leeft en Orfee kan proberen zoveel hij wil, hij krijgt zichzelf nooit dood.

 

Ondertussen bereidt Koning Dood zijn bruiloft voor…

 

Euridice spartelt lelijk tegen maar vooral Persephone, de vrouw van Hades en al vijfduizend jaar Koningin van de doden, zorgt voor weerwerk. Ze ziet de concurrente niet zitten en koopt Charon, de veerman, om met een paar nieuwe ogen. Die brengt Orfee naar het rijk der doden. Als Orfee aankomt, wankelt de troon, maar Hades geeft zich nog niet gewonnen.

 

De mythe van Orfeus en zijn tocht naar de Onderwereld, kan nog altijd gelden als één van de mooiste verhalen over de liefde. Binnen het kader van dit klassieke gegeven werd duchtig gefantaseerd over de grens tussen leven en dood. De iconen uit het origineel, Orfeus, Euridice, Hades en Persephone krijgen heel menselijke trekken. Het eenrichtingsverkeer van hier naar de overkant heeft een eigen gezicht in het personage van Charon, de Veerman. De voorstelling speelt op het scherp van de snee. Daar waar de emoties het grootst zijn en er definitief en voor altijd wordt afgerekend.

 

Met on stage: Isabelle Van Hecke, Frank Dierens, Gert Dupont, Dries De Win, Sarah Alvaro, Heleen Haest.

Live Muziek: (Lili Grace Music) Nelle Bogaerts

Tekst: Johan Buytaert in een bewerking van de Cast

Techniek: Wim Bernaers, Max Adams, GertJan Biasino

Decor: Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs, Koen Vanhoecke, Bruno Smeyers e.a.

Kostuum en poppen: Marc en Jan Maillard - Astrid Michaelis en Leentje Kerremans - Stage: Annelies Poppe

 

 

 

Wanneer

MA 12/12/2022 om 13:30 uur

Praktische info

Leeftijd:

5e leerjaar

6e leerjaar

1e secundair

2e secundair

3e secundair

4e secundair

Downloads

lesmap UNDRWRLD
Top