Valentijn Productiehuis

Satijntje (volzet)

Satijntje groeit op bij een kleermaker en zijn vrouw. Ze wordt niet groter dan een schaar. Als snel leert ze het naaivak en kan ze met haar kleine vingertjes prachtige kleren maken en versieren.

Op een nacht krijgt ze een geheimzinnige boodschap in een droom en besluit ze de wijde wereld in te trekken. Van haar vader, de kleermaker, krijgt ze een naaimand mee met naaigerei. Onderweg ontmoet ze dieren, een wijze oude vrouw  en ook een slechte koningin. Ze beleeft allerlei avonturen en maakt angstige momenten mee, maar met haar naaigerei en haar moed redt ze zich overal uit.

Zal ze de boodschap uit haar droom bereiken?

Een spannend en sprookjesachtig verhaal dat wordt verteld met 2D aankleedpopjes van textiel, op een flanelbord. Alle figuren zijn gemaakt van lapjes stof in een decor dat ook gemaakt is van stofrestanten, naaigerei en fournituren.

Na afloop gaan de kinderen zelf aan de slag. Iedereen krijgt een bouwplaat en lapjes stof om zélf een popje te maken. Daarmee kunnen zij het verhaal over Satijntje naspelen óf hun fantasie de vrije loop laten en een eigen verhaal maken.

Iedere school ontvangt na de voorstelling het bijbehorende rijk geïllustreerde prentenboek, met luisterverhaal.

Wanneer

DI 29/11/2022 om 13:30 uur

Praktische info

Leeftijd:

3e kleuter

1e leerjaar

2e leerjaar

Downloads

lesmap SATIJNTJE
Top