Thomas Janssens - GEANNULEERD

The Travelling Doll

Deze voorstelling wordt door omstandigheden helaas geannuleerd. Tickethouders worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. 

 

Een jaar voor zijn dood maakt Franz Kafka iets buitengewoons mee. Tijdens een wandeling door Berlijn, treft hij een meisje aan met een gebroken hart. Ze is haar pop kwijt. Om haar te kalmeren stelt Kafka zich voor als de postbode van de poppen en vertelt haar dat de pop op reis is vertrokken . Maar ze had wel een brief gestuurd aan haar vroegere eigenares. Postbode Franz zou hem de volgende dag bezorgen!

Drie weken lang wijdt Franz Kafka zich uitsluitend aan de poppenbrieven die hij elke dag aan het meisje voorleest. Tot uiteindelijk beide zielsgenoten getroost hun eigen weg opgaan. Niemand weet wie dat kleine meisje was en wat er met Kafka’s brieven is gebeurd . De enige getuige, Dora Diamant, Kafka’s toenmalige vriendin, weigerde tot aan haar dood enige uitleg te geven.

Met deze mogelijks waargebeurde parabel onder de arm, schrijft Thomas Janssens een tweeluik over opgroeien en afscheid nemen. Over de onvergelijkbare band tussen ouder en kind. Poppentheater waar de achterkant belangrijker is dan de voorzijde!

  • Concept, tekst, regie: Thomas Janssens
  • Spel: Ikram Aoulad & Greg Timmermans
  • Scenografie & poppen: Nikolas Lestaeghe (Koekelbergse Alliantie voor Knutselaars)
  • Licht: Iben Stalpaert
  • Muziek en sounddesign: George Dhauw

Een voorstelling in coproductie met Het Laatste Bedrijf/Gallop. Met investering van de Belgische Tax Shelter Maatregel voor de podiumkunsten en projectsubsidie van de Vlaamse Overheid
Met steun van Schouwburg Luchtbal en CO Nova Kiel.

Wanneer

ZA 03/12/2022 om 20:15 uur

Prijs

ABO € 12 / RED € 13,5 / VVK: € 15

AANRADERS

Volledig programma
Top