Theater FroeFroe

UNDRWRLD (vanaf 10 jaar, ook voor volwassenen)

KLIK HIER VOOR EEN ABONNEMENT!

 

“Het pad naar een vrouwenhart is een snelweg, je moet alleen gas durven geven. Doorvlammen is het motto van de moderne Romeo, plankgas zal het worden.”

Van op zijn onwankelbare, zwart geblakerde, troon loert Koning Dood al eeuwen naar het leven. Het gras is er groener en de meisjes zijn er zoveel frisser. Niets menselijks is de Koning vreemd en ook hij wil wel eens van een nieuwe liefde proeven.

Hij stuurt zijn trouwe blinde veerman Charon, erop uit om de mooie Euridice uit haar leven te schaken.

Orfee, het knullige maar zeer muzikale, vriendje van Euridice, wil zijn lief niet opgeven en reist haar na in het dodenrijk. Maar Hades steekt hier een stokje voor. Hij alleen bepaalt wie sterft of wie leeft en Orfee kan proberen zoveel hij wil, hij krijgt zichzelf nooit dood. Ondertussen bereidt Koning Dood zijn bruiloft voor…

De mythe van Orfeus en zijn tocht naar de Onderwereld, kan nog altijd gelden als één van de mooiste verhalen over de liefde. Binnen het kader van dit klassieke gegeven werd duchtig gefantaseerd over de grens tussen leven en dood. De iconen uit het origineel, Orfeus, Euridice, Hades en Persephone krijgen heel menselijke trekken. Het eenrichtingsverkeer van hier naar de overkant heeft een eigen gezicht in het personage van Charon, de Veerman. De voorstelling speelt op het scherp van de snee. Daar waar de emoties het grootst zijn en er definitief en voor altijd wordt afgerekend.

  • Met on stage: Isabelle Van Hecke, Frank Dierens, Gert Dupont, Dries De Win, Sarah Alvaro, Heleen Haest.
  • Live Muziek: (Lili Grace Music) Nelle Bogaerts
  • Tekst: Johan Buytaert in een bewerking van de Cast
  • Techniek: Wim Bernaers, Max Adams, GertJan Biasino
  • Decor: Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs, Koen Vanhoecke, Bruno Smeyers e.a.
  • Kostuum en poppen: Marc en Jan Maillard - Astrid Michaelis en Leentje Kerremans - Stage: Annelies Poppe

Wanneer

ZO 11/12/2022 om 19:00 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

Kassa € 7 / VVK € 5 / VVK Gezinsbond, ABO € 4

AANRADERS

Volledig programma
Top