WIM TELLIER

FOCUS

WIM TELLIER

Focus

11 juni – 30 juli 2023

 

Wim Tellier is een Belgische fotograaf en kunstenaar die internationaal bekendheid heeft verworven. Met grootschalige fotografische projecten reist hij rond de wereld en gaat daarbij op zoek naar de schoonheid en diversiteit van de natuur met als doel de aandacht te vestigen op de noodzaak om onze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Hij haalde het wereldnieuw met het allereerste installatiekunstproject op Antarctica en duikt regelmatig op in het nieuws met grootschalige projecten zoals op de Santa Monica Pier in Los Angeles, op de billboards in New York City, op de Antwerpse dokken, in Knokke-Heist en op de Heizel in Brussel.

 

Wim Tellier werkt momenteel aan zijn nieuwste project genaamd Focus. Project FOCUS wordt een kunstinstallatie. Hondervijfendertig prauwen zullen een tentoonstelling van 1800m creëren. Om de tien meter zal een prauw te zien zijn langs de kust in Madagaskar.  Het repetitieve van de aangemeerde prauwen zorgt voor een tentoonstelling die tot in het oneindige lijkt door te lopen. Op alle zeilen staan foto's van irissen gemaakt met een speciale techniek ontworpen door Wim Tellier. De iris is het meest zuivere deel van ons lichaam en de ingang naar onze ziel. Het is het meest tijdloze deel van ons lichaam omdat het niet aan verandering onderhevig is. Ook een tiental ogen van mensen uit Beringen zullen op de zeilen te zien zijn.

Dezelfde zeilen zijn te zien tussen de bomen op het Kioskplein.

 

Project FOCUS doneert alle aangepaste zeilen aan de vissersgemeenschap. Verbonden aan project Focus creëerde Wim Tellier project C Water. Het belangrijkste doel van C Water is het creëren van drinkwater op locatie in afgelegen gebieden tussen Tulear en Morondava  in Madagaskar. Bovendien wordt er een grote hoeveelheid maaltijden via het Rode Kruis gedoneerd aan scholen. 

 

Project FOCUS wil de wereld laten zien hoe krachtig kunst kan zijn in de meest pure vorm en hoopt anderen te inspireren rond de noodzaak van duurzaamheid en het behoud van onze planeet.

Hiervoor werkt Wim Tellier samen met verschillende organisaties en bedrijven om duurzame oplossingen te promoten en de bewustwording rond klimaatverandering te vergroten. Eén van de partners voor het project FOCUS is CC Beringen.

 

Tegelijkertijd met de kunstwerken op het Kioskplein toont Wim Tellier een reeks van indrukwekkende foto's van verschillende locaties over de hele wereld, waaronder de Amazone, Antarctica, de Grand Canyon en het Great Barrier Reef in de galerij van CC Beringen. De foto's zijn gemaakt met 'panoramafotografie', waarbij meerdere afbeeldingen worden samengevoegd tot één groot beeld. Dit geeft een uniek perspectief op de schoonheid en diversiteit van de natuurlijke wereld en benadrukt het belang van het behoud ervan.

 

 

De tentoonstelling in de galerij is open van 11 juni tot 13 juli . In juni alle dagen van 14.00 tot 17.00 uur, behalve op vrijdag en zaterdag. In juli alle werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur. De installatie buiten is altijd te bezoeken van 11 juni tot 30 juli.

 

Gratis toegang.

 

Casino Beringen

 

 

AANRADERS

Volledig programma
Top