WIM TELLIER

FOCUS

WIM TELLIER

Focus

17 april – 17 juli 2023

Wim Tellier is een van de innovatiefste en bekendste hedendaagse kunstenaars in België. Zijn handelsmerk zijn kunstinstallaties met foto’s op gigantische schaal. Wim verwierf faam met het project WE WISH, dat een 600m2 grote babyfoto van zijn zoon afbeeldde. Het kunstwerk reisde de wereld rond en werd getoond op verschillende toplocaties, o.a. op de Santa Monica Pier in Los Angeles. Hij haalde het wereldnieuw met het allereerste installatiekunstproject op Antarctica en duikt regelmatig op in het nieuws met grootschalige projecten zoals op de Antwerpse dokken, Knokke-Heist en de Heizel in Brussel.

Beringen geniet van de première van zijn project FOCUS waarbij hij honderden ogen van verschillende groepen uit de gemeenschap fotografeert. Hij kiest voor de fotografie van het oog omdat dit deel van het lichaam nauwelijks of niet verandert door het leven. Los daarvan is een blik van een persoon een uniek gegeven en uit het de ware gevoelens van een individu. De installatie bestaat uit doeken die een drietal meter boven de grond hangen zodat het publiek eronderdoor kan wandelen. De doeken filteren het licht door de rainbow colours.  Het patchwork van de gefotografeerde ogen geven een gevoel van samenhorigheid door de conceptuele regenboog die ze vormen.

Anderzijds worden ogen geprint op spiegels. Het individu wordt dan geconfronteerd met zichzelf, terwijl anderen kijken in de denkwereld van de gefotografeerde ogen.

De tentoonstelling in de galerij is alle dagen open van 14.00 tot 17.00 uur, behalve op vrijdag en zaterdag. De installatie buiten is altijd te bezoeken.

 

Gratis toegang.

 

Casino Beringen

AANRADERS

Volledig programma
Top