De maagd van Gent

Dorpscinema

Dorpscinema

Dorpscinema is een concept waarbij we op verschillende locaties in Beringen een filmvoorstelling organiseren. Veelal op idyllische plekjes waarbij er een link is tussen de getoonde film en locatie waar we aanwezig zijn. Met Dorpscinema willen we de Vlaamse film in de kijker zetten, jong talent erkennen en de magie rond film levend houden. In Beringen hebben we gelukkig nog een gezellige, authentieke cinema namelijk The Roxy Theatre. Samen met Ludo van The Roxy hebben we een gevarieerd en mooi programma samengesteld. Net zoals The Roxy proberen we ook altijd 'dat ietsje meer' te brengen. Zo trachten we voor/na elke vertoonde film een gast uit te nodigen voor een inleiding of een Q&A na de film. 

Timing


20.15 uur: introductiebabbel met Nicolaas Rahoens (regisseur)
20.30 uur: start De maagd van Gent met korte pauze
22.30 uur: einde

Praktisch + locatie

Voor elke locatie hebben we een gepaste film gekozen. In het Koersels Kapelleke spelen we 'De maagd van Gent'. Koersels Kapelleke ('t Fonteintje ) is de naam van een bedevaartsoord en recreatiepark aan de Fonteintjestraat enkele kilometers ten oosten van Koersel. Toepasselijk als je bedenkt dat het hoofdpersonage een progressieve priester is die niets dan goed meent voor het volk.

Gelieve goed op tijd aanwezig te zijn en rekening te houden met de instructies van de medewerkers. Als de film en eventuele nabespreking gedaan is, vragen we je vriendelijk het terrein te verlaten.
Er zijn geen tickets ter plaatse verkrijgbaar en moeten op voorhand gereserveerd worden.
Hou er rekening mee dat de filmvertoning eventueel geannuleerd wordt indien de weersomstandigheden het niet toelaten om buiten een film te vertonen. Tickethouders worden bij een annulatie persoonlijk op de hoogte gebracht.

Film: De maagd van Gent

Genre: Drama
Duur: 103 min.
Geregisseerd door: Nicolaas Rahoens
 

 

Wanneer

VR 02/09/2022 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

Gratis

AANRADERS

Volledig programma
Top