IKE - INGRID WESTHOVENS

DEEP MEMORIES

IKE – INGRID WESTHOVENS

Deep Memories

5 – 26 februari 2023

 

IKe en Ingrid zijn verzamelaars van herinneringen en verhalen, plantaardige materialen of kleine, objecten, gevonden of gekregen. 

Hun werk vertelt over vergankelijkheid, fragiliteit, verlies, verbondenheid met de natuur en de broosheid van het leven.

 

 

IKe

(Textiele kunst en mixed media)

 

IKe haar werk vertrekt vaak vanuit 'objet trouvé' en zo verzamelt zij herinneringen. Vergankelijke en eenvoudige materialen leiden naar verschillende thema's in haar werken. Kwetsbaarheid en fragiliteit vinden hun uiting via haar handen die worden geleid door haar gedachten en emoties. Stilaan ontstaan de vormen die zij zoekt en voelt. De toeschouwer wordt aangemoedigd om zelf een gevoel of beeld naar boven te laten komen. Zo ontstaan nieuwe associaties en wordt het werk persoonlijker voor de toeschouwer.

 

 

 

 

Ingrid Westhovens

(tekenen, vrije grafiek, papier- en textiele kunst)

 

Ingrid maakte vooral tekeningen en grafiek, maar concentreert zich steeds vaker op cyanotypes, assemblage en textiele experimenten.

Het liefst om natuur en tijd samen te brengen in recycleerbare materialen.

Ze vindt het fijn om haar gedachten te veranderen in iets waarnaar ze kan kijken.

De schoonheid van het vergankelijke vormt meestal de kern van haar werk, met als inspiratie het contrast tussen de rauwe hardheid en de fragiele, delicate broosheid.

 

Zoete zondag op5 februari 2023 van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Alle dagen open van 14.00 tot 17.00 uur, behalve op vrijdag en zaterdag.

Gratis toegang.

 

Casino Beringen

 

AANRADERS

Volledig programma
Top