BENJAMIN ANDRIES

INSCIUS

Donderdag 12 januari 2023 om 9.30 en 13.15 uur

 

Doelgroep: 3de, 4de, 5de en 6de jaar S.O.

Duur: 120 min. (inclusief inleiding door Benjamin Andries)

Locatie: Casino

Toegang: 2 euro

Genre: speelfilm

Inscius is een psychologische thriller van het Beringse productiehuis Artcher Entertainment.

Het verhaal

Drie hechte vrienden hebben elk hun eigen bewogen levensverhaal. Ze hangen vaak samen ergens rond en nog liefst van al ver weg van huis. Alle drie worstelen ze met een erg ingewikkelde thuissituatie, die een enorme impact heeft op de jongeren en hun identiteit. Wanneer ze het thuis helemaal beu zijn, beslissen ze om van huis weg te lopen. Deze impulsieve beslissing houdt echter in dat ze niet hebben nagedacht over hoe zwaar het in de harde wereld kan zijn. Zonder voedsel, comfort of extra kledij worden ze al snel geconfronteerd met de nadelen van weglopen. Het is hen niet gegund om onopgemerkt en in alle rust door de natuur te trekken, want al snel belanden ze in verontrustende situaties die geen van hen kon voorspellen. Ze schijnen dan ook niet te beseffen welk gevaar hen nog te wachten staat…

Let wel: de film bevat schokkende beelden voor slachtoffers van fysiek en/of seksueel misbruik.

Waarom werd de film gemaakt?

Helaas komt alcoholmisbruik, fysiek en/of seksueel misbruik nog altijd frequent voor. We willen hiermee bewustzijn rond deze thema’s creëren en jongeren aansporen om hulp te zoeken of aan te bieden.

Met een team van meer dan vijf psychologen werd aan de hand van de thema’s en scènes uit de film een educatief verantwoorde bundel samengesteld die de basis kan vormen om deze thema’s in een klas of groep bespreekbaar te maken.

 

Na de film is er mogelijkheid tot een vragenronde.

 

Wanneer

DO 12/01/2023 om 13:15 uur

Praktische info

Leeftijd:

3e secundair

4e secundair

5e secundair

6e secundair

Prijs

2 euro

Top