TAPIACO - DOCUMENTUM

ART LUTGART

TAPIACO

(pseudoniem voor Willi Smeuninx)

4 – 26 maart 2023

 

Tapiaco genoot zijn opleiding aan het Provinciaal Hoger Instituut voor Architectuur en Toegepaste Kunsten in Hasselt, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en Praag, Academie Toegepaste Kunsten, Praag.

 

Zijn allereerste tentoonstelling, samen met zijn toenmalige stadsgenoot en medestudent, wijlen Gerbrand Jespers, ging in 1964 door in de toenmalige August Cuppens bibliotheek in Beringen op de hoek van de Hoogstraat en Brouwersstraat.

Daarna volgden zo’n vijftig individuele tentoonstellingen en een honderdtal groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland.

 

Maar zijn verbondenheid met Beringen leefde verder wat ertoe leidde dat hij in 1984 (Afgeronde Vierkanten en Vierkante Cirkels), in 1991 (Signatures) en in 2019 (Tapiaco, back in Town) tentoon stelde Casino Beringen.

 

Aan de Kunstroute nam hij drie keer mee en de laatste editie ging trouwens door in de vroegere patisserie in de O.L.Vrouwstraat.

 

Ook op de tentoonstelling KOOL in het Eeuwfeestgebouw n.a.v. de herdenking rond de sluiting van de Mijn van Beringen was hij present met het werk ‘Het Zilveren Zwarte Goud’ uit 1965 waarmee hij vormgaf aan de afbouw van de Limburgse Mijnen.

 

In 2021 participeerde hij in de lokalen van de Lutgart site aan het project ALBENE van de Wolkenbreiers, een kunstenaarscollectief uit Antwerpen waarvan hij deel uitmaakt.

 

In maart 2023 exposeert hij onder het thema DOCUMENTUM op dezelfde locatie in het kader van ART Lutgart.

Hij brengt er een combinatie met recente kunstwerken, documenten, foto’s en projectie.

Zie ook www.tapiaco.eu 

In samenwerking met Tapiaco Foundation v.z.w.

 

 

Galerie Lutgart

Lokaal F03 + F07

 

Open: 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25 en 26 maart 2023, telkens van 14 tot 18 uur of op afspraak (0496 06 30 14)

 

AANRADERS

Volledig programma
Top