THE ANATOMY LESSON REVISITED

THE ANATOMY LESSON REVISITED

4 – 25 februari 2024
Zoete zondag op 4 februari 2024 van 14.00 tot 17.00 uur.
Alle dagen open van 14.00 tot 17.00 uur, behalve op vrijdag en zaterdag. (gratis toegang)
Casino Beringen

The Anatomy Lesson Revisited is een tentoonstellingsproject dat een uitgesynchroniseerde reflectie wil laten zien door een internationale groep kunstenaars op het schilderij de Anatomische Les door Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn. Onderzoek naar de anatomie van het menselijk lichaam heeft de verbeelding en de inspiratie van kunstenaars altijd al gestimuleerd. The Anatomy Lesson Revisited is een unieke conceptuele tentoonstelling waar een internationale groep van 18 kunstenaars op hedendaagse wijze reflecteren op het schilderij de Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp. Alle werken zijn speciaal voor deze unieke tentoonstelling vervaardigd.

Het 10dence platform en the Anatomy Lesson Revisted tentoonstelling is tevens bedoeld als een incubator die intensieve samenwerkingsverbanden binnen verschillende internationale netwerken wil stimuleren met als doel kunstenaars een alternatief en vooral onafhankelijk platform te bieden om hun werk te presenteren en tentoon te stellen. 10dence platform onderzoekt in samenwerking met andere kunstenaars-initiatieven hoe de kunstsector kan worden gecultiveerd door middel van innovatieve netwerkconcepten en de ontwikkeling van alternatieve broedplaatsen, residenties en tentoonstellingen die samenwerking, experiment en de multidisciplinaire praktijk combineren met strategische duurzaamheid binnen de individuele beroepspraktijk. The Anatomy Lesson Revisited tentoonstelling presenteert een unieke internationale selectie van professionele hedendaagse kunstenaars wiens werk zich verhoudt tot het begrip diversiteit in al zijn facetten en zijn/haar beeldspraak en interpretatie. Deze tentoonstelling maakt deel uit van een breder programma van tentoonstellingsprojecten dat wordt ontwikkeld door het 10dence-platform.

Deelnemende kunstenaars: Karin Arink (Nederland), Hans van der Ham (Nederland), Rik van Iersel (Nederland), David Jenowe (Verenigde Staten), Bea Last (Verenigd Koninkrijk), Macha Mélanie & Karinne Grenier - Compagnie Puls'Art (Frankrijk), Steve Moseley (Verenigde Staten), Geert Mul (Nederland), Gilles Olry (Frankrijk), Hans Rikken (Nederland), Harry Schumacher (Nederland), Johanna Schweizer (Nederland), Larisa Sjoerds (Nederland), Frank Vanhooren (België), Ron Weijers (Nederland), Frans de Winter (Nederland) en Efrat Zehavi (Israël/Nederland)   

 

 

AANRADERS

Volledig programma
Top