Theater Gnaffel

Weet je nog, Sammie? (volzet)

Duur: 60 min.
Max. publiek: 250
Locatie: Casino
Toegang: 3 euro 
Genre: theater met poppen

Veel dingen in het leven zijn te snappen. Die leer je bijvoorbeeld op school. Wat niet te snappen is, leren ze je daar niet. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. De dag van Han begint normaal. Totdat hij merkt dat poes Sammie niet meer op zijn achterpoten kan staan. De vader van Han voelt wat er te gebeuren staat en neemt Sammie mee naar de dierenarts. Als vader terugkomt met Sammie in een doos, begrijpt Han er helemaal niks meer van. Hij kan alleen maar huilen. Waar is Sammie?

Vrienden Lotte en Klaasje komen Han helpen. Zij nemen hem mee naar magische plaatsen waar ze Sammie hopen terug te vinden. Het drietal ontmoet gekke ganzen, een eigenwijze mol en een onhandige slungel met een boodschap. Die menen allemaal precies te weten hoe het zit. Uiteindelijk lukt het Han goed afscheid te nemen en Sammie in zijn hart te bewaren.

Weet je nog, Sammie? is een hartverwarmende en muzikale voorstelling met kleurrijk poppenspel en magische beelden voor jong en oud.

Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies en afscheid nemen. Maar we krijgen op school geen les in afscheid nemen. "Eigenlijk is dat raar, want het leven zit vol afscheid in het groot en in het klein", schrijft filosoof Stine Jensen. Voor de uitwerking van deze voorstelling zijn filosofische gesprekken gevoerd met kinderen. Met de bijzondere Gnaffel-poppen en videoprojecties van Beeldjutters wordt in deze voorstelling de zwaarte van het onderwerp ‘afscheid’ gehaald.

Regie/poppen: Elout Hol
Dramaturgie/(eind)regie: Rob Vriens
Artistieke coördinatie: Robin Kisjes
Tekst: Bouke Oldenhof
Spel: Romke Gabe Draaijer, Willemijn
de Jonge, Karlijn Koel
Scenografie: Marieke van Veen
Visuals: Beeldjutters
Kostuums: Dorien de Jonge
Muziek: Dries Bijlsma
Lichtontwerp: Berry Claassen
Decorbouw: Valentijn van der Mieden
Podcast: Mette Bunskoek
Publiciteitsbeeld: FABRIEKFANATIEK
Fotografie: Erik Franssen

Wanneer

DI 17/10/2023 om 13:30 uur

Praktische info

Leeftijd:

2e leerjaar

3e leerjaar

4e leerjaar

Top