Kadanz (6-14 jaar)

Hopfrog fanfare

Een fanfare met een hoek af…

De negen musici van Hopfrog Fanfare bevolken een ‘Alice in Wonderland’ droomwereld met bizarre spelregels. Wat je ziet en hoort, houdt ergens het midden tussen een sportwedstrijd, een concert en een ritueel. De musici zoeken speels contact met elkaar en met het publiek maar elke poging tot samenspel lijkt uiteindelijk te mislukken. Het is zelfs gevaarlijk en verboden. Als alle hoop is vervlogen en de musici op punt staan het op te geven, ontstaat er een uitweg uit onverwachte hoek.

Regisseur Randi De Vlieghe onderzoekt de bewegingstaal van de Hopfrog-muzikanten -ook zonder hun instrumenten-  en creëert op die manier een betoverende mix van livemuziek, choreografie en een absurde theatrale verbeelding.
 
Drie percussionisten en zeven blazers - samen tien muzikale klasbakken en karakterkoppen - rekken het concept ‘fanfare’ op in allerlei richtingen. Zij klinken als het leven zelf: nu eens grotesk en absurd dan weer verstild en eenvoudig. Maar altijd écht: met adem, zweet en ritmes die doen bewegen. Eerder werkten ze samen met Zonzo Compagnie voor Koper & Vel, in 2019 winnaar van de YAM Award als ‘Best Large Ensemble’.

Wanneer

ZO 01/10/2023 om 14:00 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

Kassa € 8 / VVK € 6 / VVK Gezinsbond, ABO € 5

Downloads

trailer KadanZ

AANRADERS

Volledig programma
Top