Khalid Benhaddou

El-Andalus

Niet veel mensen weten dit, maar de islam maakt integraal deel uit van het Europese erfgoed. Terwijl christelijk Europa in de duistere Middeleeuwen leefde, was het islamitische Spanje van de 8e tot de 12e eeuw een baken van cultuur en een doorgeefluik van kennis die de renaissance mogelijk maakten. 
Tijdens dit ‘Gouden tijdperk van de islam’ bloeiden de wetenschappen, de landbouw, de economie en de cultuur. Joden, christenen en moslims leefden onder islamitisch bestuur samen. En niet zomaar samenleven in de multiculturele betekenis van het woord, want ze hadden interactie met elkaar, het was een culturele en intellectuele samensmelting. 

 Tegen het eind van de middeleeuwen raakte de islamwereld echter in verval. En nog altijd vertonen Islamitische landen op alle relevante graadmeters een enorme achterstand op het Westen. Waar ligt dat aan en hoe keer je het tij? 

Dit en nog veel meer komt aan bod in deze boeiende lezing. 

 

Khalid Benhaddou is o.a. opiniemaker, auteur en imam. Hij trekt al jaren het hele land door om met zijn diverse lezingen om anderen te inspireren. Khalid schreef ondertussen ook al enkele boeken, zowel individueel als met andere auteurs, zoals Emilie Le Roi, Patrick Loobuyck en Bart De Wever. Hij gelooft sterk in dialoog. Zowel tussen mensen als tussen gemeenschappen. Hiervoor is het zeer interessant om elkaar en elkaars verleden goed te begrijpen. 

Wanneer

DO 16/11/2023 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO € 10 / Jongeren -25 € 7 / RED € 11 / VVK € 12

AANRADERS

Volledig programma
Top