Bas Birker

In blijde Verachting

Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.
 
‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld. 
 
Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. 
 

Pers over ‘in blijde verachting’ 

"In zijn slot onderstreept Birker andermaal dat hij zijn plaats aan de top van de Vlaamse en Nederlandse podiumhumor verdient." (De Morgen ★★★★) 

"Hoe hij zijn Afghaanse chirurg, zijn Bulgaarse buur in het ziekenhuisbed naast hem of de 'zelfscanzeur' van de supermarkt vertolkt, is ronduit goddelijk goed." (Knack ★★★★)  

 
Over Bas Birker 
 
Bas Birker (1979) is afkomstig van Goirle bij Tilburg en woont in Antwerpen met vrouw en kind. Hij speelde in 2013 zijn eerste zaalshow ‘Op Weg’. Later volgden ‘Sowieso’ (2015), ‘Je Moeder!’ (2018) en zijn eenmalige volavondshow ‘404040’ (2019). Bas is ook een van de vaste columnisten van ‘Het Middagjournaal’ van Nieuwe Feiten op Radio 1. 
 

Wanneer

VR 15/12/2023 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO € 16 / RED € 17 / VVK € 18

AANRADERS

Volledig programma
Top