Marc Erkens

De Vertellingen V: Elton John

Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player
 
Toegegeven. Elton John heeft muziek op zijn naam staan waar je broek van afzakt, maar aan de andere kant heeft hij hopen nummers geschreven die voor altijd zullen staan als een huis. Van ‘Candle in the Wind’ tot ‘Saturday Night's Alright for Fighting’. Onvergetelijke ballads naast stevige rock-'n-roll en tussenin parels van singer-songwriterkunst zoals ‘Daniel’. En bovendien heeft hij ons voortdurend laten horen dat de piano voor hem een onmisbare kanjer van een partner is. 
 
Één mens, één piano... Meer is er niet nodig om u mee te nemen ‘achter’ de muziek. Voor de vijfde keer op rij een gezellige scène-op-scène voorstelling in een relaxte sfeer. Marc Erkens - bekend van het Canvas-programma ‘Culture Club’ of als commentator tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd piano – is de pianist-verteller van dienst. Muziek zit hem in het hoofd, het hart en de vingers, dat hebben we de vorige edities mogen ontdekken. Bij de vorige vertellingen zijn Joy Division met Ian Curtis, Queen met Freddy Mercury, Pink Floyd en The Beatles al de revue gepasseerd. Deze keer nemen we Elton John onder de loep. 

De avond begint met Marc Erkens die in zijn enthousiaste en humoristische stijl Elton John op zijn manier interpreteert. Daarna vertonen we de film ‘Rocketman’ dat het waargebeurde verhaal van Elton John vertelt. Elton besluit als jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.

Wanneer

ZA 09/03/2024 om 19:30 uur - Uitverkocht

Prijs

ABO € 13 / RED € 14 / VVK € 15

Uitverkocht

AANRADERS

Volledig programma
Top