Femke Van Der Steen en Tristan Feyten - Eigen Kweek

There never was a box (Mater II)

‘There Never Was a Box’ is het vervolg op ‘Mater’ en wordt het tweede deel van Femke Van der Steen’s ‘Mater’-trilogie. De voorstelling is deel van het Eigen Kweek-traject 2023 voor Vlaams-Brabant en Limburg, waar CC Beringen sinds 2022 deel van uitmaakt.

‘There Never Was a Box’ is een overgangsritueel van zowel vijf mannelijke spelers en een muzikant om op zoek te gaan naar wat een gezonde vorm van (hun) mannelijkheid zou kunnen zijn, als van schrijfster en regisseur Femke Van der Steen om van mannen te kunnen houden. Op een dansante, bombastische, speelse wijze verkennen ze wat het betekent om je (als man) te identificeren, en welke gevolgen dat kan hebben voor zij die dat niet doen.

‘There Never Was a Box’ is een tragikomische poëtische herinterpretatie van oude verhalen en verbindt op humoristische, brutale wijze het aloude met het hypermoderne en futuristische. 

Met tekst, live elektronische muziek, futuristische kostuums, beweging en grote abstracte poppen, worden linken gelegd tussen het goddelijke, spirituele, fysische, politieke, en psychologische en nagedacht over alternatieve toekomstbeelden.

Femke Van der Steen studeerde in 2022 af met haar veelbesproken mastervoorstelling 'Mater', die in de zomer van 2022 te zien was op TAZ. Tristan Feyten studeerde samen met haar op LUCA en het duo won, samen met twee andere collega’s (Stan Martens en Runa Robbroeckx), de Boze Wolfprijs voor Beste Aanstormende talent voor Tristans afstudeervoorstelling OVER/\HERE. Voor 'There Never Was a Box' slaan Tristan en Femke de handen opnieuw in elkaar in een gemeenschappelijke zoektocht naar en interesse voor het ontmantelen en in vraag stellen van identiteit en de inclusie van de man binnen feminisme.

Wanneer

DO 28/03/2024 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO € 10 / Jongeren -25 € 7 / RED € 11,5 / VVK € 13

AANRADERS

Volledig programma
Top