TEJO VAN DEN BROECK

WISSELWERKING

WISSELWERKING

 

TEJO VAN DEN BROECK

 

WISSELWERKING is de titel van het kunstproject van CC Beringen in het stadhuis: een ‘wisselwerking ‘ tussen CC Beringen en het stadhuis waarbij kunstwerken regelmatig worden ‘gewisseld’. Kunstenaars uit Beringen kunnen zich kandidaat stellen om gedurende drie maanden hun tweedimensionale werk te presenteren.

De kunstenaars die geselecteerd werden voor seizoen 2023 – 2024 zijn in volgorde van periode: Johan Oyen (olieverf op doek), Annie Postelmans (fotografie), Tejo Van den Broeck (aquarel) en Josée Haesevoets (acryl op doek).

 

3 juni - 23 augustus 2024

De conceptuele zelfportretten van Tejo Van den Broeck gaan verder dan het gewoon schilderen van een portret. Naast het perfectionisme dat hij aan de dag legt, schildert hij zichzelf vooral om door te geven wat er in zijn hoofd omgaat. Vertrekkende van een idee gebruikt hij de aquareltechniek om die ideeën en bedenksels vorm te geven met zichzelf in de hoofdrol. Geïnspireerd door David Hockney, maakt ook Tejo gebruik van de fotografie om zijn ontwerpen te maken. Pas dan begint het grote werk: dit omzetten in een aquarel waarbij zijn boodschappen kunnen gelezen worden.

De tentoonstelling is open tijdens de openingsuren van het stadhuis.

Gratis toegang.

Inkomhal Stadhuis

AANRADERS

Volledig programma
Top