KERST@LUTGART

Jacqueline Nouwen - Liesbet Olaerts

ART LUTGART IN DECEMBER

 

Denise Vaes – keramiek en porselein

Jacqueline Nouwen – glazen objecten

Liesbet Olaerts – glas

Hester Cox – handtassen

Els Mandervelt – gedraaide keramiek

 

december 2023

 

In feestmaand december staat het werk van de gastkunstenaars in Galerie Lutgart in het teken van leuke hebbedingen voor jezelf of om cadeau te doen. Deze kunstenaars zijn alvast te gast: Jacqueline Nouwen, Liesbet Olaerts, Denise Vaes, Els Mandervelt en Hester Cox.

 

Op 9 en 10 december zullen de kunstenaars zeker aanwezig zijn van 13 tot 18 uur.

 

De exacte openingsuren van Art Lutgart vind je terug op de website van CC Beringen.

www.ccberingen.be

 

Galerie Lutgart

Lokaal F03, F07, F14, F17

 

JACQUELINE NOUWEN – LIESBET OLAERTS

 december 2023

Glazen objecten

Als creatieve duizendpoot, steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, kwam Liesbet in 2011 in aanraking met glas. Glas is er in vele heldere kleuren en heeft een heel eigen karakter. Elke glasdiscipline is anders en ik koos voor het glasbranden met zacht glas.

Elke keer weer is het ontdekken, aftasten en uitproberen om mooie creaties te maken. Het atelier is mijn favoriete plek in huis waar ik glaskralen maak om te verwerken in wijnstoppen, prikkers, juwelen, sleutelhangers en nog veel meer.

Omdat glasbranden een discipline is die je niet veel tegenkomt, demonstreert ze ook telkens als ze naar een evenement gaat. Je kan dan zien hoe de glaskralen gemaakt worden.

 

Deze creatieve vibe telt eveneens voor Jacqueline Nouwen. Moeder en dochter delen de passie om creatief te zijn met glas. Jacqueline experimenteert met fusen, slumpen en casten in de glasoven.

Dit creatief proces combineert ze met aquarellen en mixed media-installaties.

Jacqueline stelt glazen objecten en kerstornamenten  tentoon. Met stukjes oud porselein en glas maakt ze mooie nieuwe composities.

 

Galerie Lutgart

Lokaal F17

Open op 9 + 10 december van 13 tot 18 uur

En op vrijdag 1 december, zaterdag 2 en zondag 3 december van 14 tot 18 uur, zaterdag 9 en zondag 10 december tijdens de kerstmarkt van 13 tot 18 uur, woensdag 13 december, zaterdag 16 en zondag 17 december telkens van 14 tot 18 uur.

 

AANRADERS

Volledig programma
Top