Emilie Weisse Circustheater - 14u

Be Kind

Zo 20 okt 2024 - 14u00
Van 6 tot 18 maanden
 
Beleef samen met je kleintje voor het eerst de wondere wereld van circus. 'Be Kind' is een intieme theaterervaring voor baby's van 6 tot 18 maanden en hun ouders/begeleider. De kleintjes maken van heel dichtbij kennis met acrobatiek en jongleren.

In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee circusartiesten je mee op een zintuigelijke reis. Van het gezang van vroege vogels tot lichtgevende jongleer kegels in de schemering, de voorstelling volgt het ritme van de dag. Het pop-up decor komt langzaam tot leven en er is altijd wel iets dat rammelt, verschijnt, kraakt, rolt of zweeft.

Tijdens de voorstelling ontstaat een hartverwarmende dialoog tussen de artiesten en hun jonge publiek. Door deze spontane interacties is elke voorstelling net iets anders.

Na de voorstelling nodigen de artiesten de kleintjes uit om samen het speelveld te ontdekken. Ze mogen in, uit, langs en door het decor kruipen om de bijzondere materialen van dichtbij te verkennen.

'Be kind' is het regiedebuut van Emilie Weisse, gerealiseerd met ondersteuning van TENT, huis voor hedendaags circus. Bij het maken van deze productie liet Emilie zich adviseren door Sabine Hunnius van het Baby & Child Research Center in Nijmegen. Voor deze samenwerking tussen kunst en wetenschap ontvingen ze de Mingler Scholarship 2022.

Het samen beleven van theater schept een band. Vergelijkbaar met het samen lezen van een boek. Om de theaterervaring voort te laten duren, is er door de makers ook een op de voorstelling gebaseerd kinderboek uitgebracht. Het boek is na afloop van de voorstelling verkrijgbaar.

Deze voorstelling heeft een leeftijdsaanduiding met een begin- en een eindleeftijd van 6 tot 18 maanden. Wij vragen je de leeftijdsindicatie te respecteren en te laten gelden voor elk kind in jouw gezelschap. Er zijn daarom alleen tickets te reserveren voor kinderen van 6 t/m 18 maanden en niet voor oudere kinderen.

Theatergroep: Emilie Weisse Circustheater
Concept en regie: Emilie Weisse
Artiesten: Joris de Jong & Jorga Lok
Decor & boek: Rianne van Duin
Lichtontwerp: Wouter Moscou
Kostuums: Heidi de Raad
Wetenschappelijk advies: Sabine Hunnius (Baby & Child Research Center)
Co-Producenten: TENT huis voor hedendaags circus, 2Turvenhoog festival
Mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mingler Scholarship 2022 & Prins Bernhard Cultuurfonds

Wanneer

ZO 20/10/2024 om 14:00 uur - Laatste tickets

Prijs

VVK Gezinsbond, ABO: € 5 / VVK: € 6 / KAS: € 8 / UiTPAS Kansentarief: € 1,6 

AANRADERS

Volledig programma
Top