Grof Geschud

Kroost

Vies, troebel, drabbig water.

Het zit in hun oren, mond en krullen. En laat zij nu nét aan hevige smetvrees lijden. Bij hem staat het water tot aan zijn lippen: nu hij juist zelf iets aan het opbouwen is, wordt er in zijn familie van alles afgebroken.

Hoeveel familieweekends moet je op een jaar bezoeken om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de een of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot?

Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Grof Geschud laat in ‘Kroost’ geen spaander van zichzelf en elkaar heel. Kom dus zeker kijken voor er niets meer van hen overblijft.

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud ontving uitsluitend lovende kritieken met hun debuut ‘Lijmen’. Toen waren ze nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling ‘Broeden’ over, die ze in ruim 130 zalen speelden. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met ‘Kroost’: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

 De pers over Grof Geschud:

 ***** Standaard
 ‘Het cabaretlandschap van de Lage Landen is twee cabaretiers rijker met schitterende stemmen en een heerlijke humor die recht uit hun gebroken/verliefde/tere hart komt.’ (Knack)
 
Tekst, muziek & spel: Myrthe van Velden & Lander Severins
Artistiek team: Janne Desmet, Minou Bosua, Stef de Paepe
Co-productie: Arenberg, Makerij La Lande

Wanneer

DO 07/11/2024 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO: € 14 / RED: € 15,5 / VVK: € 17 / KAS: € 19 / UiTPAS Kansentarief: € 3,8

AANRADERS

Volledig programma
Top