Giuseppe Nova & Patrick Dheur

Dwarsfluit- & pianorecital

Patrick Dheur, een Belgische pianist, componist en pedagoog, voltooide zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Luik. Hij trad op in prestigieuze zalen als Carnegie Hall, Lincoln Center, Bunka Kaikan en Osaka Symphony Hall. Zijn discografie omvat een twintigtal cd's, waaronder drie met de pianowerken van César Franck. Zijn laatste opname (2024) is gewijd aan eigen composities. Naast zijn carrière als pianist is Patrick Dheur ook een succesvol componist en auteur. Zo publiceerde hij o. a. ‘Composing with the World. Sept notes pour se comprendre’.

Patrick Dheur, ereburger van de stad Luik, speelt een actieve rol in het lokale muziekleven, met name als conservator van het Musée Grétry.

Fluitist Giuseppe Nova studeerde aan het Conservatorium van Turijn en Conservatoire Supérieur de Lyon. Momenteel is hij professor aan het Aosta Conservatorium en gastprofessor aan het St. Mary’s College of Maryland, USA. Hij debuteerde als solist bij het RAI-orkest in 1982 en speelde op een hele reeks prestigieuze locaties waaronder Suntory Hall Tokyo en Parco della Musica in Rome. 

Hij was solist bij verschillende orkesten waaronder Prague Virtuosi, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie en Ensemble of Tokyo.  

En een leuk weetje: hij bespeelt een 19.5 karaat gouden Powellfluit.

Programma: G. Donizetti, C. Saint- Saëns, P. Dheur, G. Fauré, M. Ravel, W. Popp

I.s.m. Chopin Associatie

Wanneer

DO 24/10/2024 om 20:00 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO: € 7 / VVK & KAS: € 9 / UiTPAS Kansentarief: € 1,8

AANRADERS

Volledig programma
Top