Michel Gershwin & Anna Tyshayeva

Viool- en pianorecital

Michel Gershwin, een Wit-Russische violist, is professor aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique in Parijs en werd laureaat van de Grand Prix van de internationale David Oistrakh Wedstrijd.

Na zijn functie als concertmeester van het St. Petersburg Philharmonic Chamber Orchestra, het Orchestre de Opera National de Lyon en het Philharmonic Orchestra van de Frankfurt/Main Opera, gaf hij concerten zowel als solist als als leider van het Gershwin Quartet.

In duo met Anna Tyshayeva en met het strijksextet Sextuor acordes Opus 62 concerteerde hij in Europa, Azië, de VS, Brazilië en Argentinië. Zijn kamermuziekpartners waren o.a. Nigel Kennedy, Yuri Bashmeth, Misha Maisky, Marie-Josèphe Jude, Giora Feldman en Igor Oistrakh.

Anna Tyshayeva, geboren in Odessa, Oekraïne, studeerde aan het instituut voor hoogbegaafden bij Nikolaj Kryzhanovsky. Na haar verhuis naar Duitsland studeerde ze verder in Frankfurt bij Irina Edelstein en in Nürnberg bij Wolfgang Manz. Fantasie, technische begaafdheid, sensibiliteit en passie kenmerken deze Duits-Oekraïense pianiste. Dankzij deze mooie kwaliteiten werd ze ondersteund door de Yehudi Menuhins Stiftung, Live Music Now en de Pestalozzi-Stiftung. Daarnaast behaalde ze enkele mooie eerste prijzen op o.a. de  Aleksander Skrjabin wedstrijd in Parijs, de Da Ponte Stichting en de DAAD-wedstrijd.

Programma: M. Bruch, L. van Beethoven, R. Schumann, F. Schubert

I.s.m. Chopin Associatie

Wanneer

DO 05/12/2024 om 20:00 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO: € 7 / VVK & KAS: € 9 / UiTPAS Kansentarief: € 1,8

AANRADERS

Volledig programma
Top