Een Boo(n)tje voor...

Film ten voordele van vzw 'Hou(t) me vast'

Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven en gekend van zijn looptochten naar Compostella (Post voor Compostella, 2017) en Rome (Beeldje bij beeldje, 2019). 

Vorig jaar ondernam hij weerom een lange looptocht. Ditmaal langs de IJssel en de Rijn, één van Europa's langste rivieren, stroomopwaarts van de monding in Nederland tot aan de bron in de Zwitserse Alpen.

Onder het motto 'Een boo(n)tje voor...' nam Johan honderden papieren bootjes mee, elk opgedragen aan een overleden kankerpatiënt. Tijdens zijn tocht kwam Johan op vele plaatsen die deden herinneren aan iemand die we moeten missen, vaak via kleine, alledaagse dingen.

Van deze looptocht werd een meeslepende filmreportage gemaakt die doet mijmeren over de vergankelijkheid van het leven en die tegelijkertijd volmondig het leven viert en een warme ode wil zijn aan zoveel dierbaren. Meerdere teksten rond dit thema van Paals kunstenaar en dichter Paul Frison  werden in deze film verwerkt. Johan Swinnen zal de film zelf komen inleiden en toelichten.

De internationale versie van deze film kreeg reeds meerdere eervolle vermeldingen en won prijzen op diverse filmfestivals.

Vanaf 12 jaar

Wanneer

VR 06/12/2024 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

VVK: € 5 / KAS: € 6 / UiTPAS Kansentarief: € 1,2 

AANRADERS

Volledig programma
Top