Loge 10

Gaslicht

Dit meesterwerk van Patrick Hamilton neemt je mee naar Victoriaans Londen. ‘Gaslicht’ vertelt het verhaal van Bella en Jack Manningham, die samen in een prachtig herenhuis wonen. Het lijkt een perfect huwelijk, maar er is iets raars aan de hand.

Bella begint te merken dat ze dingen begint te vergeten, dat spullen op mysterieuze wijze verdwijnen en dat de gaslampen in het huis op rare momenten beginnen te flikkeren. Haar man Jack ontkent dat er iets aan de hand is en beschuldigt haar er zelfs van dat ze gek wordt.

Bella begint steeds meer te twijfelen aan haar eigen gezond verstand tot ze ontdekt dat Jack niet is wie hij lijkt te zijn. Hij manipuleert haar op een gruwelijke manier.

Met behulp van de ex-detective Rough probeert Bella te ontsnappen aan de greep van haar echtgenoot en de duistere geheimen van het huis te ontrafelen. Maar kan ze wel op tijd ontsnappen aan haar eigen waanzin?

‘Gaslicht’ is een meesterlijk geschreven toneelstuk en een absolute must-see voor elke toneelliefhebber.  Iemand ‘gaslighten’ is niet voor niets een werkwoord geworden na de première van dit toneelstuk.

Cast: Bert Cosemans, Nathalie Wijnants, Erik Goris, Marijke Hofkens, Daphne Paelinck
Regie : Bruno Van Heystraeten

Wanneer

VR 07/02/2025 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO: € 14 / RED: € 15,5 / VVK: € 17 / KAS: € 19 / Jongeren –25: € 10 / UiTPAS Kansentarief: € 3,8

AANRADERS

Volledig programma
Top