Niels Klerkx

Strange Stories - Super Stories: Het verhaal achter de vreemdste liedjes van de grootste artiesten

Leonard Cohen organiseert een gemoedelijk meezingmoment, terwijl Mick Jagger en Keith Richards zichzelf verliezen ‘2000 Light Years From Home’. Neil Young plugt zijn computer in en schakelt de vocoder in, terwijl Bono en The Edge zich wagen op de dansvloer van de hipste ‘Discothèque’. Bob Dylan neuriet zachtjes door een James Last-achtig instrumentaaltje, terwijl Thom Yorke gedesoriënteerd kweelt over een droge technobeat.

Hoewel we allemaal bekend zijn met de grote hits van deze klassieke rockartiesten, gaan we dieper in op hun oeuvre om de meest vreemde en atypische nummers te ontdekken. Waarom hebben ze zo’n drastische koerswijziging gemaakt? Wat vertellen deze liedjes over deze iconische artiesten? Hebben ze zich staande gehouden op onbekend terrein of zijn ze ontspoord?

Samen duiken we in de verhalen achter een selectie van ‘vreemde eenden in de bijt’. Een avond vol muzikale ontdekkingen waarbij we een verrassende kant van de grootheden uit de muziekgeschiedenis onthullen. Of deze nummers een plek verdienen in de ‘Classics 1000’, ‘De Tijdloze’ of een andere toplijst aller tijden, laten we je zelf beslissen na afloop.

Wanneer

DO 20/02/2025 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO: € 10 / RED: € 11 / VVK: € 12 / KAS: € 14 / UiTPAS Kansentarief: € 2,80  

AANRADERS

Volledig programma
Top