Marian Sobula

Pianorecital

Marian Sobula is één van de meest getalenteerde Poolse pianisten van zijn generatie. Hij behaalde diploma’s aan het Conservatorium van Krakau bij Andrzej Pikul en aan de Accademia di Santa Cecilia in Rome bij Sergio Perticaroli. Sinds 2008 is Marian Sobula professor piano aan de Universiteit van Krakau en presenteert hij wereldwijd masterclasses.

Hij is een zeer gedreven concertpianist met optredens doorheen Polen en Europa, Australië, Noord en Zuid-Amerika. Hij was prominent aanwezig op het  Beethovenfest in Bonn, Festival International Musica do Algarve, KotorArt in Montenegro, Oficina de Musica in Brazil en trad op tijdens de wereldtentoonstelling van 2005 in Aichi-Japan.

Daarnaast ontving Sobula verschillende internationale prijzen, waaronder de Yamaha Music Foundation Competition in Bydgoszcz, de International Piano Competition in Valladolid, de wedstrijd voor Poolse pianisten in Slupsk, Citta di Ancona, Foggia, Gorizia, Pordenone, Sulmona en de 47ste Award ‘Citta di Treviso’ in 2003 en 2004. en werd hij  onderscheiden op de Maria Canals Piano Competition in Barcelona in 2001.

Zijn opvallende bedrijvigheid werd beloond met onderscheidingen van o.a. de Unesco in Parijs, Jesc in Japan, de Italiaanse regering. In 2008 ontving hij van de Stad Krakau de prestigieuze onderscheiding ‘Ars Quaerendi’ voor zijn bijdrage aan en promotie van de Poolse cultuur.

Programma: F. Chopin, I. J. Paderewski

 

i. s. m. Chopin Associatie

Wanneer

DO 13/03/2025 om 20:00 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO: € 7 / VVK & KAS: € 9 / UiTPAS Kansentarief: € 1,8

AANRADERS

Volledig programma
Top