TE GAST: HetGevolg & Het Laatste Bedrijf

Ik noem jou

Sofie Decleir en de Hartenspelers gaan samen de dialoog aan en spelen ‘IK NOEM JOU’ waarbij ze elkaars geschiedenis beschrijven en ontdekken dat er in alle verschillen veel raakpunten zijn.

‘IK NOEM JOU’ is een sterke vertelling van de geschiedenis van de twintigste eeuw, uitgevoerd door Sofie Decleir en de Hartenspelers uit Turkije en Armenië.

Een verhaal over hoe ongewild geschiedenis ons vormt en dat we daarom de geschiedenis nooit mogen vergeten.

Vertrekpunt van deze voorstelling is de eigen geschiedenis van theatermaker Marit Stocker en het leven van haar Joodse voorouders, de familie Israëls, waaronder de schilders Jozef en Isaac Israëls. Haar overgrootmoeder, Henriette Israëls vluchtte tijdens de tweede wereldoorlog naar Zwitserland en stichtte daar een nieuw gezin. Bij terugkomst in Amsterdam was haar hele familie gedeporteerd naar verschillende concentratiekampen zonder enige kans op overleven. Het schuldgevoel dat deze vrouw met zich meedroeg weegt generaties later nog steeds door.

Marit Stocker kijkt in ‘IK NOEM JOU’ dit trauma recht in de ogen en schrijft aan de hand van haar familiegeschiedenis een verhaal waarin discriminatie, racisme en rassenhaat – meer dan termen – hartverscheurend zijn en mensen tekenen voor de rest van hun leven.

Vanaf 16 jaar

Productie: HETGEVOLG in co-productie met Het Laatste Bedrijf
Cast: Sofie Decleir en onze Hartenspelers Gülbeyaz Elmaci en Arusyak Arzumanyan
Regie en tekst: Marit Stocker
Dramaturgie: Stefan Perceval
Coaching: Kyoko Scholiers, Stefaan Degand
Muziek: Kris Auwers
Scenografie: Jan Strobbe
Kostuums: Mieke Vermeiren
Licht: Frank Haesevoets
Geluid: Ben Bonner

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

Organisator: HetGevolg

Wanneer

ZA 22/03/2025 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO: € 12 / RED: € 13,5 / VVK: € 15 / KAS: € 17 / Jongeren –25: € 10 / UiTPAS Kansentarief: € 3,4

AANRADERS

Volledig programma
Top