Beumer en Drost

Plan B

Doelgroep: 5de en 6de leerjaar
Duur: 50 + 10 min.
Max. publiek: 250
Locatie: Casino
Toegang: 3 euro
Genre: theater
 
Een lichtvleugelige filmtheaterproductie over een held die zijn menselijkheid inruilt voor een nieuw bestaan als bij.
 
‘PLAN B**’, de nieuwe ingenieuze filmtheaterproductie van Beumer & Drost in de reeks: ‘Dick Bos’, ‘Ingeblikt’, ‘De Man met de Bakkebaarden’ en ‘Het Ding’.
Na een grondige medische keuring en een uitputtende training wordt een moedig proefpersoon afgeleverd bij een eenzame boshut. Het is de plek waar de vrijwilliger een bijdrage zal leveren om de wereld te behoeden voor een catastrofe. Hij verliet huis en haard om hier de laatste fase van een bijzondere gedaanteverwisseling in te gaan. Hij zal er zijn menselijkheid inruilen voor een nieuw bestaan als bij. Een onomkeerbaar proces.
 
Peter Drost speelt de held die langzaam maar zeker de metamorfose naar werkbij zal ondergaan. Want gewérkt moet er worden. Onvermijdelijk. De tijd dringt. Spoedig zal de kwispeldans aanvangen.
 
Wees erbij als Beumer & Drost de reddingsoperatie vleugels geeft! Film en theater smelten samen tot een magisch spektakel. Een lichtvleugelige voorstelling over een droefgeestig onderwerp.
 
Toneelgezelschap Beumer & Drost maakt vaker gebruik van filmbeelden in zijn producties, zowel van archief- als van nieuw opgenomen materiaal. Het geeft het gezelschap de mogelijkheid om op een inventieve manier te spelen met de wereld op toneel enerzijds en die op film anderzijds. Een intrigerend spel met illusie voor zowel jong áls oud.
 
Tekst en spel: Peter Drost
Regie: Michael Helmerhorst
Kostuums: Saskia Meulendijks
Decor: Bert Vermijs
Film en montage: Henk Haselager
Techniek: Jan Sol
Productie en publiciteit: Afke Pricker

Wanneer

DI 18/03/2025 om 13:30 uur

Praktische info

Leeftijd:

5e leerjaar

6e leerjaar

Top