Kunst achter het raam spotten in Beringen

di 28/04/2020

 

Na het beren spotten, kan je vanaf 17 april met het project ‘Kunst achter het raam’ ook kunstwerken spotten achter de ramen van de handels- en horecazaken in Beringen-centrum. Het idee voor dit project komt van Kortrijks kunstenaar Jonas Van Steenkiste die een manier zocht om tijdens de coronacrisis kunst te delen met het publiek.

Schepen van cultuur An Moons: “Met zijn project ‘Behind the glass’ doet Jonas Van Steenkiste een oproep aan kunstenaars om kunst achter hun raam te tonen. Ook vanuit CC Beringen ondersteunen we samen met de dienst 'Ondernemen' dit initiatief. Met ‘Kunst achter het raam’ willen we Beringse kunstenaars de kans geven om tijdens de coronaperiode hun kunstwerken te tonen aan het publiek én zo ons straatbeeld op te fleuren met kunst.”

Schepen van lokale economie en middenstand Werner Janssen: “Met dit project verbinden we lokale kunst met lokale economie. Door kunst achter de ramen van handels- en horecazaken in Beringen-centrum te plaatsen, zetten we zowel lokale kunstenaars als lokale ondernemers in de kijker. Er zal door CC Beringen ook een wandelparcours worden uitgestippeld langs de kunstwerken. Zo kunnen mensen uit de buurt tijdens hun wandeling kunst spotten, dit weliswaar steeds met respect voor de gekende coronaregels zoals social distancing.”

“We hopen dat ‘Kunst achter het raam’ ook andere handelaars en cultuurliefhebbers zal stimuleren om kunst achter hun raam te plaatsen, om zo in elke buurt kunst te spotten. Ook vanuit je kot zal je van deze unieke raamtentoonstelling kunnen genieten. Hiervoor vragen we de deelnemers om een foto van hun raam op hun Facebook of Instagram tijdlijn te plaatsen met de naam van de kunstenaar en de hashtags #kunstachtermijnraam en #instaberingen. Zo krijgen we een virtuele raamexpo die breed gedeeld kan worden”, aldus schepen An Moons.

Het project vindt plaats van 17 april tot 26 april, maar kan afhankelijk van de duur van de coronacrisis verlengd worden.

De lijst van de deelnemende handelaars en kunstenaars kan je vanaf 17 april terugvinden op de website van CC Beringen.

KUNST ACHTER HET RAAM – Beringen is een project van CC Beringen in samenwerking met de dienst ondernemen van stad Beringen. 

Top