Week van de Belgische muziek

ma 08/02/2021

Een live optreden is nu jammer genoeg niet mogelijk op het podium van het Casino maar we bieden onderstaande muzikanten graag een digitaal podium aan bij CC Beringen, o.a. te volgen via de Facebookpagina van CC Beringen.

Dinsdag 9 februari om 20 uur bijt Stefan Dixon de spits af. Hij brengt Met Afrivlaams een verfrissende kijk op onze Vlaamse muziek in het Zuid-Afrikaans. Een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad naar Brussel en een mix van Afrikaanse classics en Vlaamse klassiekers.  

Op donderdag 11 februari vanaf 20.00 uur kan je genieten van Singer-songwriter Neeka. Na vijf albums in het Engels is Neeka klaar voor een nieuw Nederlandstalig avontuur. Puur en ontwapenend eerlijk. Speels en vernuftig, maar altijd een beetje donker. Dat ze schitterende songs kan schrijven, ook in het Nederlands, bewijst Neeka in zowat elk nummer op haar cd 'Meisje meisje'. 

Afsluiten doen we met Wigbert op zaterdag 13 februari vanaf 20.00 uur. Hij beschikt over datgene waar elke muzikant naar op zoek is, een eigen stijl. Een stijl die het midden houdt tussen pure pop, blues in de beste New-Orleans traditie en zwierige funk. Eén man – plus zijn favoriete gitaren – zingt en vertelt over zijn muziek, de verhalen achter de songs, zijn indrukken en passies. 

Ook de BIB doet actief mee!

Zo richt de bibliotheek speciaal een themastand in, gewijd aan Limburgse muzikanten, met de nieuwste cd’s in de kijker. Via de sociale media volgt er daarnaast elke dag een interview met bekende namen uit de Limburgse muziekscene en, met enkele uitschieters van daarbuiten. Zo komen o.a. aan bod: de Hasseltse singer-songwriter Marco Z, een singer-songwriter uit Hasselt, Eppo Janssen, mede-organisator van Pukkelpop Eppo Janssen, Alessio Di Turi van The Sore Losers, Stijn Boels van Bed Rugs, Michiel de Naegel van 30,000 Monkies, de frontman van Sons of a Wanted  Man Jan Buekers en Dries Laheye, bassist van Stuff aan bod. Hou zeker de social media in het oog voor dagelijks de muzikale tips en favorietjes van deze muzikanten!

De apotheose volgt op zaterdag 13 februari met een live DJ-set voor de bezoekers van DJ Colocalini, een Berings aanstormend talent. Terwijl je boeken uitzoekt in de pop-up bibliotheek op de Lutgartsite zal hij je onderdompelen in de Belgische muziek.

 

Meer info: Week van de Belgische muziek

Top