Start ticketverkoop seizoen 2021-2022 - 20 juni 10u

di 15/06/2021

Vorige week mochten we de deuren van CC Beringen weer openen voor het grote publiek met drie voorstellingen in onze prachtige ruime schouwburg waarbij artiesten voor het eerst sinds lang weer het podium konden betreden. De goesting is enorm, zowel bij het team van CC Beringen, artiesten als publiek. Het moment dat je mensen hoort genieten, artiesten voldaan van het podium ziet verdwijnen en zij achteraf lovende kritieken krijgen van de aanwezigen… Ja, dat doet deugd! We gaan niet meer zeuren over het verleden maar vooruitkijken. Eindelijk terug cultuurmagie, de start van een nieuw begin! 

Goed gevuld en divers programma 
Voor het nieuwe seizoen bieden we een goed gevuld programma aan met een mix van nieuwe en uitgestelde voorstellingen. We zijn er ons van bewust dat het programma onder voorbehoud van wijzigingen is, maar we gaan ervan uit dat deze nieuwe start blijvend is en daarom willen we u ons programma voor seizoen 2021-2022 niet langer onthouden.

Zo is er weer heel wat comedy te bewonderen in onze prachtige schouwburg. Kleppers als Wouter Deprez, Kamal Kharmach, Jan Jaap van der Wal en Adriaan Van Den Hoof komen al zeker langs en met trots organiseren we ook de première ‘Doe Rustig’ van streekgenoot Erhan Demirci. Daarnaast komen ook muzikale helden zoals Stan van Samang, Kommil Foo, Scala, Les Truttes, Frivole Framboos en Soulsister langs in Casino Beringen. Theater mag natuurlijk niet ontbreken bij ons op de planken met gezelschappen zoals Loge 10, Lieven Scheire en Maaike Cafmeyer. Het is ook uitkijken naar een nieuwe passage van Circus Ronaldo waarbij u de zoektocht naar hereniging, tussen vader en zoon, tussen speler en publiek, tussen oude glorie en nieuwe kansen kunt ontdekken. 

We gaan ook verder met hetgeen waar we sterk in zijn bij familievoorstellingen. Zo kan je weer intieme ‘scène op scène’ voorstellingen bijwonen in onze schouwburg waarbij de kinderen zo dicht bij het spektakel zitten dat ze helemaal kunnen opgaan in het verhaal. Kinderen kennis laten maken met cultuur op een ongedwongen, inspirerende en verbeeldende manier is altijd ons streefdoel geweest. We doen er alles aan om dit te behouden. Ook dit jaar hebben we weer enkele grote namen kunnen strikken zoals Sprookjes enzo, Collectief Verlof, Holland opera en Theater Terra. De afgelopen periode hebben we als CC ook de productie ‘Petrova en de Wolf’ van Triceps ondersteund. Deze voorstelling gaat in oktober bij ons in première. 

Qua tentoonstellingen springt het vlaggenproject ‘Colours in the Sky’ in het oog. Nog tot eind augustus kan je 77 vlaggen van 37 kunstenaars op 23 locaties in groot Beringen ontdekken. Op zondag 20 juni luisteren diverse artiesten de fietsroute op die je op je pad zullen verrassen. Struisvogels, gouden bomen, Theater Muto, Murga Agrum en Agent nr 16 zijn maar een aantal van de artiesten die je die dag kunt tegenkomen. 

Het vormingsaanbod ziet er dit jaar een beetje anders uit. We zullen hier iets korter op de bal spelen om zo ook opportuniteiten te benutten. De grote lijnen liggen al vast. Lichaam en geest zal een belangrijk item zijn en we zetten onze traditie van fotografiecursussen verder.  We hebben gemerkt dat het toch een gemis was, een jaar zonder seizoensbrochure. Dit seizoen brengen we ons paradepaardje zeker terug uit. Je mag deze eind augustus verwachten. 

Ticketverkoop start op 20 juni
“Ik ben enorm trots dat we met CC Beringen ook nu weer een mooi en divers cultuurprogramma van hoog niveau mogen presenteren. Cultuurliefhebbers hebben hun culturele activiteiten al maanden moeten missen. Het CC Beringen team heeft zich de voorbije maanden ten volle ingezet om onze gasten volgend cultuurseizoen terug een fijne cultuurbeleving te bieden, dit weliswaar met respect voor de coronamaatregelen. Ik ben dan ook enorm blij dat de ticketverkoop start op zondag 20 juni. Tickets kopen kan zowel online, via e-mail, telefonisch (met uitzondering van zondag 20/06),  als fysiek aan de cultuurbalie na het op voorhand maken van een afspraak”, vertelt schepen An Moons.  

Omdat we rekening houden met de verschillende maatregelen die getroffen worden en er tijdens het seizoen nog programmawijzigingen kunnen zijn, gaan we veel communiceren via onze website, social media en nieuwsbrief. Hou deze dus in de gaten voor de laatste nieuwtjes en updates! Nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief of social media? Check dan snel onze website voor de juiste gegevens. 

Top