Dorpscinema trekt door Beringen met 5 gezellige filmavonden

ma 14/08/2023

Sinds 2020 slaan CC Beringen en The Roxy Theatre de handen in elkaar om film van eigen bodem in de schijnwerpers te plaatsen tijdens de Dorpscinema.

Tussen 1 en 10 september kan je op idyllische locaties in Beringen bij zonsondergang gratis genieten van openluchtfilm.Met dit initiatief willen we onze inwoners op een sfeervolle en laagdrempelige manier laten genieten van film in hun buurt”, vertelt cultuurschepen An Moons.Samen met The Roxy Theatre werkten we een gevarieerd programma uit waarmee we de Vlaamse film en debuterende regisseurs in de kijker willen zetten. De films hebben een link met de gekozen locatie of activiteiten in de buurt. Dit jaar staan de Vlaamse films Adam & Eva, Niet Schieten, Hasta La Vista, Cool Abdoul en Turquaze op het programma. We werken ook samen met plaatselijke horecazaken en verenigingen om een drankje te voorzien. 

 

Inschrijven is verplicht omdat de capaciteit per locatie beperkt is. Bovendien worden er zitplaatsen voorzien, zodat je zelf geen stoeltje hoeft mee te nemen. De ingeschreven filmliefhebbers worden op de hoogte gehouden indien door weersomstandigheden de filmvertoning wordt geannuleerd of naar een nabije binnenlocatie verhuist. 

 

Inschrijven kan vanaf maandag 14 augustus via www.ccberingen.be, 011 45 03 10, reservaties.cultuur@beringen.be of na afspraak in het Casino. 

 

Programma 

vrijdag 1 september om 20.15 uur  

Adam & Eva - Nicolaas Rahoens 

De Merelhoeve Paal 

 

zaterdag 2 september om 20.15 uur 

Niet schieten - Stijn Coninx 

Markt Beringen  

 

vrijdag 8 september om 20.15 uur  

Hasta La Vista - Geoffrey Enthoven 

Speeltuin Koersels Kapelleke  

 

zaterdag 9 september om 20.15 uur 

Cool Abdoul - Jonas Baeckeland 

Park van Beverlo  

 

zondag 10 september om 20.15 uur 

Turquaze - Kadir Balci 

Kioskplein Beringen-Mijn 

Top