'T Ateliertje van Myriam Goris wordt vaste waarde in OC De Buiting

vr 08/09/2023

Van november vorig jaar tot juni resideerde Myriam Goris als kunstenaar in de OC De Buiting waar ze in ’t Ateliertje kunstliefhebbers samenbracht met diverse artistieke projecten. De residentie (st)ART De Buiting eindigde in juni maar in de zomer lanceerde CC Beringen een nieuwe oproep voor een vervolgtraject. Vanaf september zal Myriam voor een periode van minstens een jaar de residentie voortzetten. Naast artistieke activiteiten kan je er voortaan ook terecht om de krant te lezen, een babbeltje te slaan en/of te genieten van een koffie. 

Schepen van Cultuur en Dorpenbeleid An Moons is zeer blij met deze vaste invulling voor de cafetaria van OC De Buiting: “De afgelopen maanden mochten we al het enthousiasme en de verbindende kracht van Myriam ervaren. Ze realiseerde diverse mooie projecten die haar groot hart voor cultuur en haar veelzijdige creativiteit weerspiegelen zoals Paal, een dorp met vele gezichten, Kunstkerstmarkt in ’t Ateliertje, gedichtenstraat Lente in het Park, Ik zie jou en Zomer(kunst) in het Park met Ballen. Met deze projecten verspreidt ze cultuur op een toegankelijke manier binnen en buiten de lokale gemeenschap naar een zo breed mogelijk publiek. Deze plek is weggelegd voor Myriam, en ik ben ervan overtuigd dat ze nog meer inwoners en kunstliefhebbers zal samenbrengen. Zo maken we van OC De Buiting nog meer een open huis voor zowel de creatieveling als de toevallige passant of buurtbewoner.” 

In de zomer stelde CC Beringen via een oproep de functie open voor een kunstenaar die er minstens een jaar resideert. De periode kan verlengd worden. “Deze invulling als kunstresidentie én ontmoetingsplek van de cafetaria van OC De Buiting biedt een houvast voor de buurt. We vermijden zo leegstand en zorgen tegelijk voor een nieuwe culturele dynamiek in en rond het ontmoetingscentrum. Daarnaast neemt Myriam de conciërgefunctie van het gebouw op en houdt ze een oogje in het zeil in het OC en in het park”, aldus schepen van Patrimoniumbeheer Patrick Witters.  

Er worden vaste openingsuren ingevoerd tijdens dewelke ’t Ateliertje voor iedereen vrij toegankelijk is: van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Daarnaast zullen er op woensdag- en donderdagnamiddag geregeld artistieke workshops plaatsvinden. Volg de Facebookpagina van ‘t Ateliertje om van alle activiteiten op de hoogte te blijven. 

An Moons 

Schepen van Cultuur en Dorpenbeleid 

Patrick Witters 

Schepen van Patrimoniumbeheer 

Top