Alabama (Lize Feryn) en Monroe (Roel Vanderstukken) ontdekken in ‘The Broken Circle Breakdown’ wat rouwen doet met ne mens. Een verhaal over liefde voor mekaar, liefde voor een kind en liefde voor de dood.
Zanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit de VRT-serie Thuis – vergezelt ons samen met zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck (gitaar en zang) op een even onderhoudende als oprechte voorstelling vol muziek en verhalen uit hun beider leven én uit het net verschenen boek ‘Het Komt Voor In De Beste Families’.
‘Poupehan’ is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over karaoke en vegetarisch barbecueën. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.
Een nieuw jaar, een nieuwe missie! Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel blikt in haar gloednieuwe show voor de derde keer op rij terug op het belangrijkste wetenschaps- en technologienieuws van het voorbije jaar. Na haar twee succesvolle theaterspecials vol sprankels humor en emotie, is ook ‘Missie 2023’ een straffe voorstelling die je slimmer en gelukkiger de wereld instuurt.
‘Florence’ vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische Florence Foster Jenkins die er alles aan deed om haar droom, een grootse operazangeres worden, te laten uitkomen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. En dat is een understatement! Toch werd zij enorm populair!
Echte vrijheid, hoe ziet dat eruit? De jonge talentvolle choreograaf en danser Dalton Jansen keek in de jeugdzorginstelling waar hij opgroeide vaak uit het raam naar de vogels buiten. Ze waren vrij, maar wel de hele dag bezig hun eten bij elkaar te sprokkelen. Hoe zou het hem zelf vergaan als hij straks vrij was? Zou hij het redden, daar in de buitenwereld? In ‘Birds’ verbeeldt Dalton de moeilijke weg naar volwassenheid van jongeren die niet thuis kunnen wonen.
Dit is het verhaal over een eiland in de zee. Iedereen is hier weggetrokken. Of toch, al wie nog jong en krachtig genoeg was om de oversteek te wagen. De oversteek naar daar, naar later en beter. Telkens er een nieuw schip vol jonge mensen uitvaart, houden wij hier onze adem in. Pas wanneer het nieuws komt, nieuws over daar, later en beter, dan pas laten wij een zucht tussen onze tanden ontsnappen. Maar soms komt er geen nieuws. Dan heerst de stilte en start het wachten. Onze tranen vloeien pas later, wanneer alle hoop is opgedroogd. En zo stijgt het water van alle zeeën steeds meer en meer.
Vier mensen zoeken naar warmte bij elkaar, bij hun overleden ouder, bij hun ongeboren kind. Een geadopteerde zoon en een biologische dochter nemen afscheid van hun vader. Een koppel met een kinderwens wordt door de natuur gedwongen om na te denken over adoptie. De vier levens verstrengelen zich. Vragen botsen tegen antwoorden. Verwachtingen worden bijgesteld. Humor blijkt geen wonderzalf, slechts loze afleiding van de pijn.
‘There Never Was a Box’ is een overgangsritueel van ‘jongen’ naar ‘man’ waarbinnen vijf mannen, begeleid door Femke Van der Steen, op een dansante, bombastische wijze gezonde vormen van mannelijkheid onderzoeken.