Galerie Lutgart

Lutgart Site
Stadswal 14
3580 Beringen

Wat is Galerie Lutgart?

De creatieve en bruisende hotspot heeft er een nieuwe troef bij namelijk galerie Lutgart! Er kan gebruik gemaakt worden van vier lokalen op de Lutgartsite voor culturele doeleinden. Hieronder wordt vooral verstaan het gebruik door kunstenaars en verenigingen voor de organisatie van culturele activiteiten of als tentoonstellingsruimte, werkplek of netwerkruimte. Er is één lokaal dat door verenigingen ook gehuurd kan worden als vergaderlokaal. Het stadsbestuur wil hiermee culturele talentontwikkeling stimuleren.

In voormalige klaslokalen zullen artistieke ideeën tot leven komen of verder ontwikkeld worden. Lokale talenten kunnen hun projecten uitwerken in een zelf ingerichte werk- of toonplek. Zo willen we kleinschalige, culturele initiatieven stimuleren met bijzondere aandacht voor experiment en talentontwikkeling. Ook is er plaats voor vergaderingen, netwerkmomenten en workshops.

Concreet worden er vier lokalen in de F-blok van de vroegere schoolsite verhuurt: twee lokalen op de gelijkvloers en twee op de eerste verdieping, met telkens een oppervlakte van 37m2 of 47 m2. De infrastructuur kan niet gehuurd worden voor privé- en familiefeesten. Naast de verhuring, worden de lokalen ook gebruikt door de dienst Cultuur en CC Beringen voor eigen culturele activiteiten zoals tentoonstellingen, kleine toonmomenten, de Kunstroute of de Ambachtenroute.

Infrastructuur

  • 4 lokalen voor culturele doeleinden. Hieronder wordt vooral verstaan het gebruik door kunstenaars en verenigingen voor de organisatie van culturele activiteiten of als tentoonstellingsruimte, werkplek of netwerkruimte. Er is één lokaal dat door verenigingen ook gehuurd kan worden als vergaderlokaal.
Reserveren
Online: reserveer de lokalen van Galerie Lutgart online via reservaties.beringen.be

 

Inlichtingen
CC Beringen
Kioskplein 25
3582 Beringen
011450310
reservaties.cultuur@beringen.be

  • Galerie Lutgart

Locatie

Galerie Lutgart

Stadswal 14

3580 Beringen

Top