Die Verdammte Spielerei

Kaept Kaempfert - Gevaarlijk vrolijk

Die Verdammte Spielerei breidt uit. Met ruim 10 muzikanten en 2 dansende zangeressen snijden ze het oeuvre van Bert Kaempfert aan, één van de grootste songschrijvers uit de jaren ‘60. Het reusachtige muzikale repertoire van de man is naast de bratwurst wellicht het strafste wat Duitsland voortgebracht heeft sinds de Tweede Wereldoorlog.

Met Kaempferts compositie 'Strangers In The Night' had Frank - Blue Eyes - Sinatra een wereldhit te pakken. Je kent ongetwijfeld 'A Swingin’ Safari', een nummer dat al jaren steevast een plek krijgt in de setlist van de Spielerei. Denk ook aan 'Living It Up' dat gebruikt werd voor de Vlaamse jeugdserie Kapitein Zeppos.

De Spielerei kaapt niet alleen Kaempferts muziek, maar ook zijn stijl. Vreugde en plezier stromen van het podium. Stefaan De Winter praat, zingt en grapt de avond aan elkaar. Het wordt een soiree vol vrolijkheid en vergeten wereldhits uit de jaren ’60, toen muziek nog werd gespeeld met vlinderdas en niet in gescheurde jeans. Geen dubbele bodems, maar schitterende, eenvoudige oorwurmen die nog weken zullen nazinderen. Kaempfert-geweiss!

De Spielerei was vorig seizoen al te gast in De Zevende Dag naar aanleiding van de voorstelling, de filmpjes vind je hier:

Die Verdammte Spielerei:
Stefaan De Winter: gastheer van dienst, zang
Roeland Vanhoorne: sopraansax, dwarsfluit
Pieterjan Vandaele: altsax
Bjorn Verschoore: tenorsax
Thomas Van Gelder: baritonsax, piccolo, dwarsfluit
Ruben Cooman: vibrafoon, klokkenspel, bongos, snare, cimbaal, shaker
 

https://www.dieverdammtespielerei.be

Wanneer

VR 22/10/2021 om 20:15 uur - Tickets beschikbaar

Prijs

ABO € 18 / RED € 19 / VVK € 20

AANRADERS

Volledig programma
Top