Buiting in't licht

Lichtwandeling langs mooie plekjes in Paal

De lichtwandeling rond be-MINE vorig jaar was een groot succes. De coronamaatregelen waren toen strenger dan dit jaar en mensen waren echt op zoek naar veilige buitenactiviteiten voor het hele gezin. De lichtwandeling zorgde voor die afleiding. We ontvingen veel signalen van burgers met de vraag of er ook dit jaar weer een soortgelijk initiatief zou plaatsvinden. We zijn dan ook blij dat we in een relatief korte periode dit mooie project in elkaar hebben kunnen steken. Buiting in ’t licht vindt plaats van zondag 26 december tot en met zondag 9 januari en dit telkens tussen 17.00 en 23.00 uur voor een goede spreiding van wandelaars.

Op het parcours lichten we enkele waardevolle gebouwen, plekjes en items uit, zoals het oud gemeentehuis dat nu basisschool De Opaal herbergt. Andere blikvangers zijn de Sint-Jan-de-Doperkerk, het park, OC de Buiting en de Klitsberg met de watertoren als landmark.

 

Warme oproep!

Om er samen voor te zorgen dat de Buiting letterlijk in het licht staat, vragen we de Palenaren ook om zoveel mogelijk lichtjes op het terras, in de tuin, rond het huis, aan de ramen… te plaatsen.

 

Praktisch

  • Geniet veilig van de lichtwandeling. Houd je aan de coronamaatregelen, bewaar bij drukte voldoende afstand en draag waar nodig een mondmasker.
  • De wandeling is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen maar hou er rekening mee dat de route ook over de Klitsberg gaat. In het bos zijn de paden smaller en kan het modderig zijn.
  • Hoewel de Klitsberg verlichtis, kan een zaklamp altijd handig zijn.
  • Honden zijn toegelaten.
  • Parkeren kan aan de kerk of aan OC De Buiting
  • De route is een kleine 3 km lang.

 

Route

Buiting in't licht is een vrije wandeling. Er staan pijltjes om een route te volgen maar dit is meer voor mensen die Paal niet echt kennen. Op de klitsberg raden we wel eenrichtingsverkeer aan, dit voor de lichteffecten en de doorstroming. De klitsberg is en blijft natuurlijk een bos.Voor buggy's en rolstoelen is er wel een alternatieve route, zo kan er zeker tot aan de watertoren gegaan worden. De alternatieve route pikt terug in op de route. Bij het 2de deel van de klitsberg zijn de paden iets breder maar zijn er nog wel altijd een paar afdalingen en hellingen.

De route zelf is een kleine 3km.

AANRADERS

Volledig programma
Top